avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 382 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Valabilitate contract arenda si legalitate insusire ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Valabilitate contract arenda si legalitate insusire subventie

:Buna dimineata!
Tatal meu a decedat in anul 2001. Mostenire: 8,55 ha teren arabil si 0,74 ha pasune.
Mostenitori: eu si mama. Nu am efectuat succesiunea. Impozitul pe pamant in toti acesti ani a fost platit de mine. Eu nu am domiciliul in localitatea unde se afla mostenirea. Terenul arabil a fost dat in arenda de catre mama. Contractul de arenda este semnat numai de ea. Este acest contract valabil? Il pot rezilia?
In anul 2013, arendasul terenului arabil a intocmit acte pentru ridicarea subventiei agricole pentru suprafata de 0,74 ha pasune. Mentionez ca obiectul contractului de arenda este numai terenul arabil. Ce pot face?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: NegoitaMircea , utilizator 00:39, 24 Februarie 2014
Contractele de arendare incheiate pe o perioada mai mare de 5 ani sunt considerate acte de dispozitie. prin urmare, daca durata contractului este mai mica de 5 ani, contractul este valabil. Daca contractul are o durata mai mare de 5 ani, iar mama dv nu are procura, nu este valabil.
Dreptul la subventie il are persoana fizica/ juridica care lucreaza in mod efectiv terenul.
Va multumesc pentru promptitudinea cu care ati raspuns.
Contractul de arenda are o durata de 5 ani.
Deci sa inteleg ca sunt la mana "arendasului"?
Acesta mi-a oferit 500 kg cereale/ha chiar si in anul de gratie 2013, iar subventia pentru pasune si-a insusit-o fara sa aiba nici un contract semnat de mine sau mama.
Ce pot face pentru a rezilia contractul cu un hot.
Mama, de aproape un an, este persoana cu handicap grav permanent si eu o ingrijesc.
Nu pot sa stau cu bratele incrucisate si un smecher (baron local) sa rada de mine folosindu-se de lacunele unei legi.
Va multumesc.
Dati in arenda terenul respectiv unei alte persoane dar instiintati actualul arendas ca precedentul contract inceteaza. Puteti sa-i spuneti aredasului "hotz" ca aveti un pretz mai mare oferit. Daca va spune ca trebuie sa platiti lucrarile premergatoare acestui an, puteti sa-i raspundeti ca predarea terenului in 2001 s-a realizat in acelasi mod, a fost pregatit pentru lucrari agricole, arat, etc, si apoi arendasul a intrat in posesie.
Deci ca sa fie clar, de pe 1 ha se obtin cam 800 euro in produse, care produse daca sunt consumate de o ferma de animale( vaci, porci, oi, pasari), se obtine in final 2000 euro/ha, iar apoi, daca animalele sunt comercializate pt carne, se obtin cam 3500 euro/ha. asa ca.... cele 500 kg pe care le obtineti sunt nimic.
Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractul de arenda este contract de locatiune? arlandh arlandh Buna ziua! Pun aceasta intrebare pentru urmatorul motiv. Am studiat prevederile Noului Cod Civil si am inteles ca arenda ar putea fi asimilata contractului ... (vezi toată discuția)
vanzarea unui teren arendat mara_sintejudeanu mara_sintejudeanu Buna ziua, am o nelamurire si sper sa ma ajutati. Mama mea detine un teren, mai exact o pasune, pe care a arendat-o la inceputul anului 2012. Durata ... (vezi toată discuția)
Cum pot recupera creante, arenda? marwan marwan In urma cu 5 ani de zile, mama mea a incredintat cu contract de arenda 10 ha de teren arabil. Pretul platit de arendas conform contractului de arenda se situa ... (vezi toată discuția)