avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum pot recupera creante, arenda?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum pot recupera creante, arenda?

In urma cu 5 ani de zile, mama mea a incredintat cu contract de arenda 10 ha de teren arabil. Pretul platit de arendas conform contractului de arenda se situa la cantitatea de 600 kg grau la ha sau echivalentu acestuia in lei. De trei ani arendasul s-a eschivat in fel si chip spre a nu plati pretul arendei, desi a beneficiat de toate subventiile acordate de stat. Recolta pe anul in curs reprezinta al patru-lea an. Pe ce cale se pot recupera aceste datorii pe care arendasul le are catre mama mea? Ar fi oportuna interventia unei firme specializate in recuperarea creantelor? Care este temeiul legal dupa care aceste firme? Ce statut au?
Cel mai recent răspuns: gabdyd , utilizator 22:16, 7 Martie 2005
Se pot recupera cele cuvenite pe ultimii 3 ani. Se pot cere si daune. Depinde si de contract (clauze). Investeste intr-un avocat, nu-ti ia mult, mai mult poti recupera investitia daca castigi procesul. 724.581.248
De regula poti sa recuperezi numai creantele mai noi de trei ani dar la fel de posibil, in functie de ce scrie in contractul de arendare estte si sa poti recupera toata creanta la care te referi.
Firmele specializate in recuperarea creantelor (vorbesc de cele legale) ar fi o solutie daca nu ai timp, chef si bani sa te judeci cu adversarul. Ele practica cesiunile de creanta, in mod normal iti cumpara dreptul litigios si apoi se indreapta ei impotriva debitorului si recupereaza mult mai mult decat iti dau tie.
E recomandat ca inante de a te aventura intr-un proces de durata si cu oarece cheltuieli sa te asiguri ca vei avea ce executa dupa ce ai castigat procesul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit venit din arenda AniFlorea AniFlorea Un contract de arenda pentru suprafata de 1 ha cu 1000 kg /ha: arendatorul doreste 500 de kg produse(respectiv grau!) si diferenta in bani.Pretul la plata ... (vezi toată discuția)
Executare silita - contract de arendare veteranul veteranul Din nou s-a ivit ocazia de a va spune tuturor : buna seara si multa , multa sanatate. A trecut ceva vreme , mai precis din 11 nov. 2010, cand am cerut ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, mama mea a incheiat un contract de arendare in care ... thevlach thevlach Buna ziua, mama mea a incheiat un contract de arendare in care pretul este stabilit la 1000kg grau/ha la pretul pietei, contract inregistrat la primarie, insa ... (vezi toată discuția)