avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 389 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Impozit venit din arenda
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Impozit venit din arenda

Un contract de arenda pentru suprafata de 1 ha cu 1000 kg /ha: arendatorul doreste 500 de kg produse(respectiv grau!) si diferenta in bani.Pretul la plata arendei este de 0.9 lei/kg,stabilit prin A.G.A.
Intrebare: care este valoarea impozitului la arenda in lei,tinand cont de faptul ca pretul mediu comunicat de autoritati este de 0.81 lei/kg?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 11:04, 21 August 2012
Pentru partea in numerar folositi pretul arendasului iar pentru partea in natura folositi pretul stabilit la nivel de judet.
Din totalul sumei brute pe care trebuie s-o platiti proprietarului de teren, scadeti un procent de 25% iar la ce ramane aplicati impozitul de 16%.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Monografie contabila plata arenda in bani si natura cu retinerea impozit la sursa Kolea41 Kolea41 buna seara , rog un exemplu de inregistrare contabila a operatiunilor ce deriva din plata arendei- in special in natura- cu stabilirea si retinerea impozitului ... (vezi toată discuția)
Impozitare venituri din arenda Aura Pop Aura Pop Buna ziua Sunt proprietar de teren si am dat in arenda unei societati suprafata de 1,29 ha , nivelul arendei fiind de 500 kg /pentru un ha ... (vezi toată discuția)
Impozitarea contractului de arenda Mihaita123 Mihaita123 In Codul fiscal scrie ca arendasul trebuie sa plateasca impozitul pe venit si cass, in numele arendatorului. Atunci care este contribuabilul, arendasul sau ... (vezi toată discuția)