avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1503 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozitarea contractului de arenda
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozitarea contractului de arenda

In Codul fiscal scrie ca arendasul trebuie sa plateasca impozitul pe venit si cass, in numele arendatorului. Atunci care este contribuabilul, arendasul sau arendatorul.

Daca arendasul contribuie cu acesti bani, nu arendasul este contribuabilul?

Doresc sa imi raspundeti si mie, ca se fac modificari in codul fiscal, in fiecare an, de ma innebunesc de cap.
Ultima modificare: Luni, 8 Septembrie 2014
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Mihaita123 , utilizator 18:28, 11 Septembrie 2014
Asta inseamna ca, daca arendasul ii promite proprietarului 100 lei, nu trebuie sa-i dea toti: intai sa-i opreasca si sa-i dea statului 21,5 lei (16 lei impozit si 5,5 lei C.A.S.S.) si apoi acestuia doar restul de 78,5 lei.
Nu se calculeaza asa impozitul. 25 % din 100 de lei nu se impoziteaza ( ACEASTA FIIND COTA FORFETARA DE CHELTUIELI). SE IMPOZITEAZA DECAT 75 % DIN 100 DE LEI, CU 16 % , DECI IMPOZITUL ESTE DE 100 x 75%x16 %= 12 lei, ARENDATORULUI TREBUIE SA II REVINA 88 DE LEI. ASA SCRIE IN CODUL FISCAL, DIN 2014, CU MODIFICARILE DE RIGOARE.
Eu intrebam cu totul altceva, care este contribuabilul, in cazul ca arendasul plateste impozitul pe venit si cass pt arendator? Arendasul este contribuabil, sau arendatorul este contribuabil? Acesta erste intrebarea.
Contribuabilul este arendatorul si nu arendasul ptr ca el este cel care beneficiaza de arenda (venit).

Arendasul face doar oficiul de retinere si depunere a sumelor respective la ANAF sau unde se depun..
Pai cum dracu arendatorul este contribuabilul, daca arendasul plateste impozitul pe venit si cass. ? Asa scrie in Codul Fiscal. Pai daca arendasul contribuie cu aceste sume, inseamna ca arendasul ete contribuabilul. Ca arendasul imi fura din banii mei, ca sa plateasca impozitul si cass. Dar daac el ( arendasul) contribuie cu aceste sume, nu arendasul este contribuabilul.

De ce dracu arendatorul sa fie contribuabil.?

Alte discuții în legătură

Arenda 2018 Lisonelta400 Lisonelta400 Mie arendasul mi-a dat 35197,50 lei pe anul 2018. Am citit la ANAF ca se plateste impozitul la suma de 550 de lei tona de grau. In realitate eu am primit 650 ... (vezi toată discuția)
Cum se plateste contributia la sanatate din arenda in anul 2018 marielamotte200 marielamotte200 Din venitul brut se scade 40 % si se obtine venitul impozabil, la care se aplica impozit de 10 % si contributie la sanatate de 10 %. Daca venitul impozabil ... (vezi toată discuția)
Problema cu arenda terenului arabil. HamarsoldGaina HamarsoldGaina Daca un om are 54,15 ha de grau, si arendasul a hotarat cu el, sa-i dea 800 kg la ha, cu pretul de 0,55 lei / kg care este venitul net, pe care trebuie sa-l ... (vezi toată discuția)