avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozitarea contractului de arenda
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozitarea contractului de arenda

In Codul fiscal scrie ca arendasul trebuie sa plateasca impozitul pe venit si cass, in numele arendatorului. Atunci care este contribuabilul, arendasul sau arendatorul.

Daca arendasul contribuie cu acesti bani, nu arendasul este contribuabilul?

Doresc sa imi raspundeti si mie, ca se fac modificari in codul fiscal, in fiecare an, de ma innebunesc de cap.
Ultima modificare: Luni, 8 Septembrie 2014
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Mihaita123 , utilizator 18:28, 11 Septembrie 2014
1) Intr-un contract de arenda scrie ca una din obligatiile arendasului este sa asigure bunurile agriciole in vederea recuperarii daunelor produse de calimitati naturale.

2) Apoi tot in contract scrie ca partile au convenit ca daunele produse de calimitati, precum si pierderile totale sau partiale ale bunurilor arendate ca urmare a unor cazuri fortuite sau de forta majora sa fie suportate astfel: DE PROPRIETAR.

EU OBSERV CA CELE 2 CLAUZE SE BAT CAP IN CAP.

IN PRIMA CLAUZA SCRIE CA DAUNELE PRODUSE DE CALAMITATILE NATURALE SA LE PLATEASCA AIGURATORUL ARENDASULUI, ADICA FIRMA UNDE S-A ASIGURAT ARENDASUL, IAR IN A DOUA CLAUZA CA ACESTE DAUNE SA LE SUPORTE ARENDATORUL, ADICA PROPRIETARUL TERENULUI.

PAI ATUNCI CINE DRACU SUPORTA DAUNELE, ASIGURATORUL ARENDASULUI, SAU PROPRIETARUL TERENULUI?

NU VEDETI CE HOTI SUNT ARENDASII.

VA ROG DIN SUFLET SA IMI RASPUNDETI SI MIE LA INTREBAREA PUSA MAI SUS.

VA MULTUMESC ANTICIPAT, SI UREZ MULTA SANATATE TUTUROR CELOR CARE MI-AU RASPUNS.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Arenda 2018 Lisonelta400 Lisonelta400 Mie arendasul mi-a dat 35197,50 lei pe anul 2018. Am citit la ANAF ca se plateste impozitul la suma de 550 de lei tona de grau. In realitate eu am primit 650 ... (vezi toată discuția)
Cum se plateste contributia la sanatate din arenda in anul 2018 marielamotte200 marielamotte200 Din venitul brut se scade 40 % si se obtine venitul impozabil, la care se aplica impozit de 10 % si contributie la sanatate de 10 %. Daca venitul impozabil ... (vezi toată discuția)
Problema cu arenda terenului arabil. HamarsoldGaina HamarsoldGaina Daca un om are 54,15 ha de grau, si arendasul a hotarat cu el, sa-i dea 800 kg la ha, cu pretul de 0,55 lei / kg care este venitul net, pe care trebuie sa-l ... (vezi toată discuția)