avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 369 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, mama mea a incheiat un contract de arendare ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, mama mea a incheiat un contract de arendare in care ...

Buna ziua, mama mea a incheiat un contract de arendare in care pretul este stabilit la 1000kg grau/ha la pretul pietei, contract inregistrat la primarie, insa arendasul nu a platit arenda pe anul trecut, in contract fiind trecuta data de 15 decembrie ca data pana la care se poate face plata pentru anul in curs.
Intrucat mama vrea sa-si recupereze banii o sa incercam sa deschidem un dosar de executare silita.
Am facut o cerere catre Ministerul Agriculturii si mi s-a raspuns ca pretul graului se poate afla de pe siteul INSSE, insa nu stiu ce sa aleg, pretul mediu pe tara in decembrie 2020 sau pretul mediu pe regiunea sud-est in decembrie 2020(la INSSE nu exista raportari la nivel de judet), adica potrivit art. 1664 alin. 3 cod civil, pretul de pe cea mai apropiata piata, terenul fiind in jud Constanta.
Mai am o nedumerire, pot cere si penalitati, adica dobanda legala penalizatoare, in cazul unei executari silite, asta avand in vedera ca potrivit art. 1845 cod civil, contractele de arendare sunt titluri executorii doar pentru plata arendei?
Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Contract de arendare vichi_90 vichi_90 Buna ziua In anul 2006 am incheiat un contract de arendare cu o S.C. Acest contract a fost onorat doar pt. recolta din 2007 si asta doar cu o treime din ... (vezi toată discuția)
pret de piata in arenda si modalitate de dovedit ganesh ganesh Am un contract de arenda in derulare ,de cativa ani . in care la rubrica nivelul arendei este trecuta cantitatea insa nu si pretul .,Intrebari ; 1.ce demersuri ... (vezi toată discuția)
Impozit venit din arenda AniFlorea AniFlorea Un contract de arenda pentru suprafata de 1 ha cu 1000 kg /ha: arendatorul doreste 500 de kg produse(respectiv grau!) si diferenta in bani.Pretul la plata ... (vezi toată discuția)