avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 215 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... pret de piata in arenda si modalitate de dovedit
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

pret de piata in arenda si modalitate de dovedit

Am un contract de arenda in derulare ,de cativa ani . in care la rubrica nivelul arendei este trecuta cantitatea insa nu si pretul .,Intrebari ; 1.ce demersuri sa intreprind pentru a-mi primi conform contractului de arenda la 45 de zile plata in b, pentru a evita sa-i mai primesc asa cum a facut in toti anii dupa 10 luni de la recoltare.2. , in contract scrie ca in cazul in care plata se face in bani ,se face la un pret stabilit prin intelegerea partilor .CE intelegere ca mereu imi da cat vrea el , indiferent ce spun .Exista vreun mijloc legal prin care sa il fac sa imi plateasca ,nimic altfel decat corect pretul pietii ? 3. pretul pietii pentru plata in bani este stabilit undeva , pentru ai putea demonstra?
Cel mai recent răspuns: ganesh , utilizator 10:25, 2 Octombrie 2012
Conform art. 62 alin. 2 indice 2 Cod fiscal in cazul în care arenda se exprimă în natură, evaluarea în lei se va face pe baza preţurilor medii ale produselor agricole, stabilite prin hotărâri ale consiliilor judeţene şi, respectiv, ale Consiliului General al Municipiului Bucureşti, ca urmare a propunerilor direcţiilor teritoriale de specialitate ale Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale, hotărâri ce trebuie emise înainte de începerea anului fiscal. Aceste hotarari le gasiti la unitatea fiscala unde sunteti inregistrat.
Raportat la aceste preturi veti plati impozit pe veniturile realizate din arenda conform art. 62 alin. 2 indice 4 Cod fiscal.
am obtiunea si de bani , imi cer scuze , pentru neprecizare, insa asa cum am scris mai sus la punctul 2,este precizat doar ca se va face la un pret stabilit prin intelegerea partilor , iar aici este cuiul lui pepelea , care pret ? nu este reglementata aceasta chestiune ca plata arendei in legea Arendei , se va face la pretul pietei ? este sau nu mai este de actualitate? deci cum gasesc portita pentru a primii un pret corect si nu unul la jumatate ?

intrebam de plata in bani!
nimeni nu stie ?....
Din punctul meu de vedere nu puteti primi un pret mai mic decat cel stabilit in cazul in care ati primi arenda in produse. Apreciez ca pretul trebuie sa fie cel putin egal cu cel care este stabilit in hotararile la care v-am facut referire.

Alte discuții în legătură

Arenda ramolex ramolex buna seara, va supun atentiei urmatorul subiect, interesant cred eu. consiliul judetean a hotarat preturile medii la produsele agricole pentru anul 2011, ... (vezi toată discuția)
Monografie contabila plata arenda in bani si natura cu retinerea impozit la sursa Kolea41 Kolea41 buna seara , rog un exemplu de inregistrare contabila a operatiunilor ce deriva din plata arendei- in special in natura- cu stabilirea si retinerea impozitului ... (vezi toată discuția)
Veniturile realizate in urma arendarii unui teren Adyna2006 Adyna2006 am primit o notificare de la ANAF prin care mi se comunica ca am realizat venituri din activitati agricole si trebuie sa platesc retroactiv din 2009.mentionez ... (vezi toată discuția)