avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA arenda
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

arenda

buna seara,
va supun atentiei urmatorul subiect, interesant cred eu.

consiliul judetean a hotarat preturile medii la produsele agricole pentru anul 2011, necesare evaluarii arendei, astfel 1 kg de grau boabe fiind cotat la 0,5 lei fara tva.
o societatea neplatitoare de tva, are incheiat un contract de arenda cu o persoana fizica pentru un hectar de teren in schimbul a 500 kg grau.
la ce pret se va inregistra in contabilitate contractul cu arenda? 0,5 sau 0,62 (0,5 + tva)
este corect asa?
612 = 462 310 lei (0,62 x 500kg)

livrarea produselor pentru plata arendei
411 = 701 310 lei
si
462 = 411


pentru o societate platitoare de tva, e corect asa:
612 = 462 310 lei
411 = % 701 (250 lei), 4427 (60 lei)
462 = 411 310 lei


va multumesc!
pt @george neagu, care intre timp a sters postul:
art. 62 cod fiscal
n cazul n care arenda se exprim n natur, evaluarea n lei se va face pe baza preurilor medii ale produselor agricole, stabilite prin hotrri ale consiliilor judeene i, respectiv, ale Consiliului General al Municipiului Bucureti, ca urmare a propunerilor direciilor teritoriale de specialitate ale Ministerului Agriculturii, Pdurilor i Dezvoltrii Rurale, hotrri ce trebuie emise nainte de nceperea anului fiscal. Aceste hotrri se transmit n cadrul aceluiai termen direciilor generale ale finanelor publice judeene i a municipiului Bucureti, pentru a fi comunicate unitilor fiscale din subordine.

@ramolex: este corect cum ati procedat. valoarea contractului este egala cu pretul graului plus tva.
proprietarul terenului dat in arenda va avea un castig brut de 310 lei asupra caruia va trebui sa plateasca impozit 16%
Da. De aceea l-am sters pentru ca mi-am dat seama ce a vrut sa intrebe in realitate, si ca raspunsul meu era pe alaturi mult. Multumesc de precizare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Monografie contabila plata arenda in bani si natura cu retinerea impozit la sursa Kolea41 Kolea41 buna seara , rog un exemplu de inregistrare contabila a operatiunilor ce deriva din plata arendei- in special in natura- cu stabilirea si retinerea impozitului ... (vezi toată discuția)
Monografie asociatii agricole pmf pmf CARE ESTE MONOGRAFIA CONTABILA IN ASOCIATII AGRICOLE CE INREGISTRARI CONTABILE SE FAC PENTRU ACORDAREA IN NATURA A PRODUSELOR AGRICOLE SI DACA SE COLECTEAZA ... (vezi toată discuția)
Plata arendei cabrancea76 cabrancea76 Cum se inregistreaza in contabilitate in partida simpla, plata arendei in bani? multumesc. (vezi toată discuția)