Am un contract de arenda in derulare ,de cativa ani . in care la rubrica nivelul arendei este trecuta cantitatea insa nu si pretul .,Intrebari ; 1.ce demersuri sa intreprind pentru a-mi primi conform contractului de arenda la 45 de zile plata in b, pentru a evita sa-i mai primesc asa cum a facut in toti anii dupa 10 luni de la recoltare.2. , in contract scrie ca in cazul in care plata se face in bani ,se face la un pret stabilit prin intelegerea partilor .CE intelegere ca mereu imi da cat vrea el , indiferent ce spun .Exista vreun mijloc legal prin care sa il fac sa imi plateasca ,nimic altfel decat corect pretul pietii ? 3. pretul pietii pentru plata in bani este stabilit undeva , pentru ai putea demonstra?
Adevarat , la plata in natura a produselor exista acel pret mediu declarat al consiliilor judetene.In cazul nostru , contractul are stabilita doar cantitatea de grau , iar arendasul ne-a platit in fiecare an in bani ,insa doar la pretul preferat de el ceea ce nu mi se pare corect .Sa nu credeti ca nu am cerut graul , insa mereu ne-a amanat pana a spus ,nu mai am nici un bob de grau !.Anul acesta , pretul mediu la grau de 0,61 ron/kg .. iar pana la pretul de 1,2 kg minim care exista pe piata e o diferenta cam mare .. de aceea doream sa stiu ce sanse am sa ma apropii cat mai mult spre acest pret tinand cont mai ales ca anul acesta pretul urca in continuare.Va apreciez raspunsul si interesul acordat subiectului d-le Lucian, si daca mai aveti vreun raspuns pentru mine , va multumesc!
Arenda
ramolex
buna seara,
va supun atentiei urmatorul subiect, interesant cred eu.
consiliul judetean a hotarat preturile medii la produsele agricole pentru anul 2011, ... (vezi toată discuția)