avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzarea unui teren arendat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzarea unui teren arendat

Buna ziua, am o nelamurire si sper sa ma ajutati. Mama mea detine un teren, mai exact o pasune, pe care a arendat-o la inceputul anului 2012. Durata contractului este de 5 ani de zile, iar arendasul a facut investitii pe acest spatiu : l-a curatat si a adus animale pentru care incaseaza subventie de la stat. Mama mea ar dori sa il vanda acum, deoarece a primit un pret bun pentru teren, pret cu mult mai mare decat cel pe care il ofera arendasul. Exista vreo posibilitate legala de a rezilia contractul si de a vinde pasunea?? Am inteles ca se poate vinde doar dreptul de proprietate in cazul acestor contracte, dreptul de folosinta ramanand arendasului pana la expirarea contractului. Noul cumparator doreste sa faca investitii pe acest teren si nu este de acord sa astepte 5 ani pentru a-l putea folosi, iar arendasul nu este de acord cu rezilierea contractului inainte de termen. Va rog tare mult sa ma sfatuiti daca se poate face ceva in acest sens. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: mara_sintejudeanu , utilizator 17:11, 4 Iulie 2012
Pentru a intrerupe desfasurarea contractului inainte de termen, mai ales ca nu se ajunge la o intelegere facuta cu acordul partilor, atunci va trebui sa platiti despagubiri arendasului.
Cel care il cumpara nu e obligat sa pastreze contractul de arendare in vigoare.
Va multumesc frumos!
Va multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valabilitate contract arenda si legalitate insusire subventie arlandh arlandh :Buna dimineata! Tatal meu a decedat in anul 2001. Mostenire: 8,55 ha teren arabil si 0,74 ha pasune. Mostenitori: eu si mama. Nu am efectuat succesiunea. ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren agricol din mostenire Ilie1977 Ilie1977 Buna ziua, Se poate vinde un teren agricol mostenit de la parinti daca arendasul se opune ,avand un contract semnat cu unul dintre parinti, inainte de ... (vezi toată discuția)
Contract arenda teren iuliy iuliy Buna ziua. Am cumparat un teren extravilan care era in arenda. Acum dupa ce l.am cumparat nu trebuia sa fac un nou contract de arenda? (vezi toată discuția)