avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract arenda teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract arenda teren

Buna ziua. Am cumparat un teren extravilan care era in arenda. Acum dupa ce l.am cumparat nu trebuia sa fac un nou contract de arenda?
Cel mai recent răspuns: iuliy , utilizator 13:39, 19 Februarie 2014
S a respectat dreptul de preemptiune al arendasului la vanzare? Daca da si acesta nu a dorit sa l cumpere dvs aveti posibilitatea fie sa reziliati contractul de arenda si sa l continuati cu respectivul arendas prin intocmirea unui alt contract avad alte parti, adica dvs si arendasul, fie sal reziliati si sa nu l mai dati in arenda sau sa l arendati alei persoane, rezilierea facandu se respectand conditiile din contract si cu notificarea arendasului.
Multumesc pentru raspuns.Da sa respectat dreptul de preemptiune. Acum tot incerc sa iau legatura cu arendasul si acesta nu vrea sa ne intalnim. nici la telefon nu mai raspunde. Voiam sa fac un nou contract de arenda pe numele meu sau sa il vand daca doreste sa.l cumpere. Nu stiu ce sa fac acum. Nu il pot vinde nici la altcinava si nici sa.l arendez deoarece acest arendas nu doreste sa ne intalnim pentru a discuta. Il pot arenda sau vinde fara acordul lui?
Ultima modificare: Miercuri, 19 Februarie 2014
iuliy, utilizator
Notificati l la adresa din contract.
Multumesc mult pentru indumari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren agricol din mostenire Ilie1977 Ilie1977 Buna ziua, Se poate vinde un teren agricol mostenit de la parinti daca arendasul se opune ,avand un contract semnat cu unul dintre parinti, inainte de ... (vezi toată discuția)
Contract de arendare virgil64 virgil64 Buna ziua ! Se poate vinde o suprafata de teren agricol unei alte societati decat cea cu care este facut contractul de arendare ? Concret,am un teren si ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren arendat g2na g2na buna ziua, am un teren extravilan pe care vreau sa-l arendez. Arendasul ar vrea sa se faca un contract pe 10 ani, insa eu nu stiu daca in acest timp (cei ... (vezi toată discuția)