avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi
Forum Activitate adrian_avram

Activitate adrian_avram

Cu asta sunt de acord, dar eu sunt un pic frapat de o chestie.

Să zicem că administratorul doreşte să preia materialul publicat acolo prin embed: el practic ia un cod HTML de pe scribd, pe care îl plasează pe site-ul lui si poate să afişeze cartea pe pagina lui de pe website.

Se consideră această preluare o piratare a acelei cărţi?

Eu zic că nu, pentru că nu reprezintă o comunicare nouă. Dacă materialul este înlăturat de pe SCRIDB el este înlăturat automat şi de pe site, administratorul site-ului neavând de fapt niciun control asupra materialului, decât îl poate afişa, dar el nu deţine fişierul şi nu face niciun fel de manipulare asupra fişierului. De asemenea, ţinând cont că SCRIBD are un sistem care înlătură cărţile care au fost semnalizate ca fiind nelegitime, administratorul poate considera că acea copie încărcată de utilizator este o copie validă.

De asemenea, dacă SCRIBD nu funcţionează, documentul nu va putea fi afişat pe site-ul administratorului, din acest motiv zic că nu este o comunicare nouă, pentru că practic conţinutul este în altă parte, găzduit şi manipulat din acea parte, administratorul putând doar afişa materialul şi mai nimic altceva.

De asemenea, o decizie a Curţii Europene de Justiţie spune că Embed-ul nu reprezintă o comunicare nouă şi implicit nu reprezintă o încălcare a drepturilor de autor, chiar dacă cel care a preluat prin embed nu are drepturi de autor pe acel material sau acel material nu este un material încărcat de către cel care are dreptul de autor.

Mai multe detalii aici: [ link extern ] /
Scribd.com este unul dintre cele mai cunoscute site-uri din lume, de unde poti prelua diverse carti si documente scanate.

Pe acest site sunt incarcate si o multime de carti scanate.

Intrebarea mea este: administratorul unui site are voie sa preia pe site aceste materiale scanate?

Tinand cont ca este un site pe care oricine poate face incarcare de materiale, tu ca administrator de site nu stii niciodata daca materialul este incarcat legal sau este o copie urcata fara permisiunea autorului/editurii.

Administratorul poate fi dat in judecata pentru distribuirea de marfuri "pirat", daca el preia pe site un material care nu a fost o copie urcata cu permisiunea editurii?

Multumesc in avans pentru raspuns.