Avem urmatoarea situatie: firma X srl inregistrata in Romania cu asociat unic cetatean strain care la randul lui are in tara de origine o firma Y pe numele sau (echivalentul a PFA). Amandoua firmele sunt inregistrate in VIES, avand numar valid ptr TVA. Firma romaneasca este de productie, cea din strainatate, agent de comert-comisionar. Intrebarea este: se poate stipula un contract de comision intre cele 2 firme (firma straina Y percepe comision pentru marfa vanduta de firma romaneasca X clientilor gasiti de Y) atat din pct de vedere juridic cat si fiscal. Care sunt riscurile la care se expune patronul celor 2 firme X si Y? Care este legislatia in vigoare care reglementeaza astfel de situatii?
Multumesc
Situatia este urmatoarea: conducta de apa potabila functioneaza in comuna dar conducta de canalizare nu a fost inca instalata.. Vecinul meu de vizavi care nu are fosa septica a ales cea mai simpla solutie ca sa-si deverseze apa menajara, a sapat un sant care traverseaza strada neasfaltata, trece prin fata portii mele de la garaj/gradina (aceasta poarta nu este accesul principal in locuinta) si da intr-un sant mai mare lateral care colecteaza apa pluviala din comuna blocand in acest fel accesul meu la garaj si gradina. Am sesizat primaria de situatia creata care dureaza de mai bine de 1 an si mi s-a promis instalarea unor tuburi dar responsabilul cu aceste lucrari m-a avertizat ca nu sunt fonduri si ca va dura finalizarea lucrarii iar daca vreau sa rezolv mai repede sa fac lucrarea pe cheltuiala mea. Mama mea nu este de acord sa cheltuim bani pentru asta, santul noua nu ne foloseste ci ne incurca, interesul este al vecinului si ameninta ca va astupa santul. Intrebarea mea este: vecinul are dreptul sa sape acest sant blocandu-ne accesul? Poate deversa apa menajera in strada? Ce i se poate intimpla mamei mele daca totusi nu cedeaza si astupa santul?
Problema este un pic complicata pentru ca ( din cate am auzit) primaria a raportat finalizarea lucrarilor de canalizare si nu vrea sa se faca mare scandal pe aceasta tema de aceea nu i-a cerut vecinului sa astupe santul cum cred ca ar fi normal.
Ce pot sa fac in aceasta situatie?
Va multumesc