avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Blocarea accesului la garaj/gradina de un şanţ de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Blocarea accesului la garaj/gradina de un şanţ de scurgere

Situatia este urmatoarea: conducta de apa potabila functioneaza in comuna dar conducta de canalizare nu a fost inca instalata.. Vecinul meu de vizavi care nu are fosa septica a ales cea mai simpla solutie ca sa-si deverseze apa menajara, a sapat un sant care traverseaza strada neasfaltata, trece prin fata portii mele de la garaj/gradina (aceasta poarta nu este accesul principal in locuinta) si da intr-un sant mai mare lateral care colecteaza apa pluviala din comuna blocand in acest fel accesul meu la garaj si gradina. Am sesizat primaria de situatia creata care dureaza de mai bine de 1 an si mi s-a promis instalarea unor tuburi dar responsabilul cu aceste lucrari m-a avertizat ca nu sunt fonduri si ca va dura finalizarea lucrarii iar daca vreau sa rezolv mai repede sa fac lucrarea pe cheltuiala mea. Mama mea nu este de acord sa cheltuim bani pentru asta, santul noua nu ne foloseste ci ne incurca, interesul este al vecinului si ameninta ca va astupa santul. Intrebarea mea este: vecinul are dreptul sa sape acest sant blocandu-ne accesul? Poate deversa apa menajera in strada? Ce i se poate intimpla mamei mele daca totusi nu cedeaza si astupa santul?
Problema este un pic complicata pentru ca ( din cate am auzit) primaria a raportat finalizarea lucrarilor de canalizare si nu vrea sa se faca mare scandal pe aceasta tema de aceea nu i-a cerut vecinului sa astupe santul cum cred ca ar fi normal.
Ce pot sa fac in aceasta situatie?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 17:43, 10 Noiembrie 2014
vecinul are dreptul sa sape acest sant blocandu-ne accesul?

Avand in vedere ca modificarea este executata pe domeniul public,legal,vecinul nu poate schimba destinatia si aspectul domeniului public decat cu acordul autoritatii publice locale
Daca la nivel local intampinati greutati ,sesizati oficial forul ierarhic superior,eventual MAI-departamentul administratie publica locala

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deversara apelor menajere pe proprietatea vecinului fight_for_justice fight_for_justice Ca urmare a realizării unor lucrări de amenajere in curtea din spatele casei, am descoperit la cca. 15 cm adancime tuburile de beton prin care vecinul isi ... (vezi toată discuția)
Blocarea accesului pe proprietate elenastaicu elenastaicu Buna ziua, Am urmatoarea problema: la sfasitul lunii septembrie 2013, o echipa a firmei de distribuite gaz din zona, a efectuat o lucrare de raparatie ... (vezi toată discuția)
Apa menajera deversata in drum Tonyde Tonyde Buna ziua. Toti propietarii de casa din zona unde locuim suntem total nemultumiti de un vecin care deverseaza apa din fosa menajera sau septica (cum o s-o ... (vezi toată discuția)