avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 386 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Blocarea accesului pe proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Blocarea accesului pe proprietate

Buna ziua,

Am urmatoarea problema:

la sfasitul lunii septembrie 2013, o echipa a firmei de distribuite gaz din zona, a efectuat o lucrare de raparatie la conducta stradala de gaz in dreptul proprietatii mele, langa calea de acces la garajul personal, ingreunand oarecum intrarea in incinta acestuia.Lucrarea a ramas neacoperita pana pe data de 24 octombrie 2013, cand o alta echipa de la aceeasi firma a reluat lucrarea. In timpul lucrarii, aceasta echipa a spart din greseala conducta de apa. Au pus un dop si apoi au terminat lucrarea de la gaz. La sfarsitul lucrarii a ramas un sant prost acoperit si o groapa de aproximativ 1,5 m adancime in fata garajului meu, facand astfel imposibila intrarea pe proprietate. La intrebarea mea : "cine astupa groapa?" raspunsul a fost: "maine, cei de la firma de apa".
Cei de la firma de apa n-au venit a doua zi, vecinul a carei conducta a fost sparta nu are apa inca, iar eu nu pot folosi garajul si parchez masina pe strada.
Ca nu folosesc garajul cateva zile am acceptat, problema care se pune este faptul ca intre nivelul drumului si intrarea in garaj e o diferenta de nivel de aproximativ 1m. Pentru a putea folosi garajul a trebuit sa folosesc o bascula de 7 t cu balastru, pentru a acopri aceasta diferenta. In urma acestei lucrari, acest strat de balastru a fost dislocat si acoperit cu pamant viu, blocand si facand impracticabil accesul in garaj. Adica, dupa acoperirea gropii, incepand cu prima ploaie intrarea nu mai poate fi folosita deoarece acest pamant va ramane la suprafata in locul balastrului iar masina va patina si se va impotmoli.

Intrebarea mea este:

Ce temei legal as putea folosi pentru a determina pe cei de la firma de gaz sa vina si sa refaca aceasta cale de acces asa cum a fost. Nu vreau beton, nici asfalt, vreau doar sa pot folosi, dupa atatea zile, propriul garaj, in conditiile initiale.
Nu mi se pare ca ar fi treaba celor de la apa , ei vor veni, cand vor binevoi, vor face conexiunea conductei lor, mai ales ca aceasta este putin lateral si cel mai probabil vor acoperi putin. Iar eu raman cu un sant serios si o groapa pe care cu greu voi putea s-o readuc la nievlul la care a fost.
Va multumesc!
Ultima modificare: Luni, 28 Octombrie 2013
elenastaicu, utilizator

Alte discuții în legătură

Avariere auto datorita unei lucrari incorect executate kartago kartago Buna ziua, Mi-am avariat autoturismul intr-un sant provenit de la o lucrare recenta, incorect executata. Sapaturile s-au facut pe 26 noiembrie, transversal ... (vezi toată discuția)
Blocarea accesului la garaj/gradina de un şanţ de scurgere melcio melcio Situatia este urmatoarea: conducta de apa potabila functioneaza in comuna dar conducta de canalizare nu a fost inca instalata.. Vecinul meu de vizavi care nu ... (vezi toată discuția)
De-a lungul gardului meu există o teava aerieana de gaz, cea ... horeaeugen horeaeugen De-a lungul gardului meu există o teava aerieana de gaz, cea ce imi blochează accesul în curte cu masina. Singura solutie pertinentă din punctul meu de ... (vezi toată discuția)