Imi puteti indica va rog fragmentul de lege referitor la documentele personale asupra carora am dreptul de a rectifica noul nume ? Ma intereseaza in mod deosebit spectrul documentelor de studii personale , de ce este posibila obtinerea unui nou nume si al unui nou certificat de nastere dar nu si transcrierea acestuia in diploma de bacalaureat ? Va multumesc frumos
Multumesc frumos pentru rectificare .Deci aceasta procedura administrativa se finalizeaza practic cu eliberarea unui nou certificat de nastere . Pe acest nou certificat de nastere figureaza decat noul nume sau si vechiul ? sunt interpretabile acele " insemne realizate pe marginea certificatului de nastere " pe care le mentioneaza ordonanta 41/2003 ...
Si o ultima intrebare va rog frumos , in urma finalizarii acestei proceduri , am dreptul de a-mi reface documentele de studii personale cu noul nume dobandit ? diploma de bacalaureat , contract de scolarizare , fise de inscriere la facultate , etc .
Multumesc frumos pentru rapiditatea raspunsului . Sa inteleg deci ca pentru dobandirea unui nou certificat de nastere nu este suficienta urmarea unei simple " cai administrative " , este nevoie de prezentarea cauzei intr-o instanta de catre un avocat . Ce fel de motive pot fi invocate pentru prezentarea unei astfel de cauze ?
Doresc sa va adresez o intrebare in legatura cu refacerea/eliberarea noilor acte de identitate in urma procedurii de schimbare a numelui pe cale administrativa , as dori sa va intreb daca in urma acestei proceduri solicitantul primeste in mod logic un nou act de identitate si un nou pasaport , respectiv care va fi situatia vechiului/noului certificat de nastere ? certificatul de nastere va ramane acelasi si va purta doar un insemn/mentiune in legatura cu noul nume adoptat sau se va elibera un certificat de nastere nou ce prezinta doar noul nume dobandit ?