avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Activitate oliviaenachescu

Activitate oliviaenachescu

Imi puteti indica va rog fragmentul de lege referitor la documentele personale asupra carora am dreptul de a rectifica noul nume ? Ma intereseaza in mod deosebit spectrul documentelor de studii personale , de ce este posibila obtinerea unui nou nume si al unui nou certificat de nastere dar nu si transcrierea acestuia in diploma de bacalaureat ? Va multumesc frumos
Multumesc frumos pentru rectificare .Deci aceasta procedura administrativa se finalizeaza practic cu eliberarea unui nou certificat de nastere . Pe acest nou certificat de nastere figureaza decat noul nume sau si vechiul ? sunt interpretabile acele " insemne realizate pe marginea certificatului de nastere " pe care le mentioneaza ordonanta 41/2003 ...
Si o ultima intrebare va rog frumos , in urma finalizarii acestei proceduri , am dreptul de a-mi reface documentele de studii personale cu noul nume dobandit ? diploma de bacalaureat , contract de scolarizare , fise de inscriere la facultate , etc .

Va multumesc .
Multumesc frumos pentru rapiditatea raspunsului . Sa inteleg deci ca pentru dobandirea unui nou certificat de nastere nu este suficienta urmarea unei simple " cai administrative " , este nevoie de prezentarea cauzei intr-o instanta de catre un avocat . Ce fel de motive pot fi invocate pentru prezentarea unei astfel de cauze ?
Buna ziua ,

Doresc sa va adresez o intrebare in legatura cu refacerea/eliberarea noilor acte de identitate in urma procedurii de schimbare a numelui pe cale administrativa , as dori sa va intreb daca in urma acestei proceduri solicitantul primeste in mod logic un nou act de identitate si un nou pasaport , respectiv care va fi situatia vechiului/noului certificat de nastere ? certificatul de nastere va ramane acelasi si va purta doar un insemn/mentiune in legatura cu noul nume adoptat sau se va elibera un certificat de nastere nou ce prezinta doar noul nume dobandit ?

Multumesc anticipat ,
Cu sentimente alese .