avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Eiberare acte in urma procedurii de schimbare a ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Eiberare acte in urma procedurii de schimbare a numelui pe cale administrativa

Buna ziua ,

Doresc sa va adresez o intrebare in legatura cu refacerea/eliberarea noilor acte de identitate in urma procedurii de schimbare a numelui pe cale administrativa , as dori sa va intreb daca in urma acestei proceduri solicitantul primeste in mod logic un nou act de identitate si un nou pasaport , respectiv care va fi situatia vechiului/noului certificat de nastere ? certificatul de nastere va ramane acelasi si va purta doar un insemn/mentiune in legatura cu noul nume adoptat sau se va elibera un certificat de nastere nou ce prezinta doar noul nume dobandit ?

Multumesc anticipat ,
Cu sentimente alese .
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 19:12, 29 Octombrie 2014
Buna ziua, pentru a fi schimbat un certificat de nastere trebuie ca horararea sa aiba aceasta mentiune. Daca nu este aceasta obligatie dispusa de instanta, atunci veti avea certificatul de nastere vechi si hotararea care atesta schimbarea numelui si doar celelalte acte se vor schimba pe baza hotararii.
Multumesc frumos pentru rapiditatea raspunsului . Sa inteleg deci ca pentru dobandirea unui nou certificat de nastere nu este suficienta urmarea unei simple " cai administrative " , este nevoie de prezentarea cauzei intr-o instanta de catre un avocat . Ce fel de motive pot fi invocate pentru prezentarea unei astfel de cauze ?
Rezonanta numelui.
Ultima modificare: Marți, 28 Octombrie 2014
Cabinet Avocat Anda Belea, Avocat
andabelea... :duh:
De unde ati scos ce ati scris? Nu are nicio legatura cu procedura de schimbare a numelui pe cale administrativa. Cititi OG 41/2003:
[ link extern ]

oliviaenachescu, dupa ce i se aproba cuiva schimbarea numelui si se indeplineste toata procedura, solicitantul primeste in mod logic un nou certificat de nastere, nu alt act de identitate si un nou pasaport. Pe acestea din urma se duce la Evidenta persoanelor si la Serviciul Pasapoarte si depune actele, documentele si taxele necesare ca sa le schimbe cu noul nume. Cititi art. 107 si 108 din HG 64/2011:
[ link extern ]

Pe scurt: dupa indeplinirea procedurii, se depune la Starea civila certificatul de nastere (eventual si cel de casatorie + cele ale copiilor minori, daca este cazul) se achita o taxa si se face o cerere de eliberare a certificatului cu noul nume.
Cand il primiti, se taie coltul cartii de identitate si in termen de 15 zile trebuie sa mergeti la Evidenta sa va faceti noua CI.

Multumesc frumos pentru rectificare .Deci aceasta procedura administrativa se finalizeaza practic cu eliberarea unui nou certificat de nastere . Pe acest nou certificat de nastere figureaza decat noul nume sau si vechiul ? sunt interpretabile acele " insemne realizate pe marginea certificatului de nastere " pe care le mentioneaza ordonanta 41/2003 ...
Si o ultima intrebare va rog frumos , in urma finalizarii acestei proceduri , am dreptul de a-mi reface documentele de studii personale cu noul nume dobandit ? diploma de bacalaureat , contract de scolarizare , fise de inscriere la facultate , etc .

Va multumesc .

Alte discuții în legătură

Schimbare nume pe actul de studii obtinut in romania? Andreea_Sro Andreea_Sro Buna ziua, Sper ca e cumva nimerit subiectul la tema inclusa, ca nu stiam unde sa il introduc... In Grecia se modifica numele pe actul de studii daca ... (vezi toată discuția)
Bună seara. mi-am schimbat numele de familie pe cale administrativă ... andreimda andreimda Bună seara. Mi-am schimbat numele de familie pe cale administrativă dar toate diplomele/foaia matricola sunt pe numele cel vechi. Am terminat liceul în ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! adoptie major! augustadaniela augustadaniela Am fost adoptat acum la varsta de 19 ani de catre tatal meu care ma crescut! Binenteles la cererea mea si cu acordul lui! Acum am inceput procedurile de ... (vezi toată discuția)