avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 347 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... buna ziua! ADOPTIE MAJOR!
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

buna ziua! ADOPTIE MAJOR!

Am fost adoptat acum la varsta de 19 ani de catre tatal meu care ma crescut! Binenteles la cererea mea si cu acordul lui!
Acum am inceput procedurile de schimbare a numelui!
Mi sa eliberat un nou certificat de nastere in care se mentioneaza ca adoptatorul este tatal meu natural. In diplomele de bac sunt trecut cu numele vechi si acolo este specificat si initiala fostului tata dar in certificat si buletin sunt pe numele nou!
Consider ca ar trebui schimbat numele deoarece in urma noului certificat de nastere si initiala tatalui este a celui care m-a adoptat. Mi s-a spus ca este ca si dupa casatorie; cand diplomele nu se schimba (in cazul unei femei care se casatoreste si isi schimba starea civila)
Dar ! Ea intotdeauna va face dovada cu certificatul ei de nastere in care mama si tata raman la fel.
Deci in cazul meu, eu cu ce mai fac dovada ? daca eu am si alt certificat de nastere in care tatal meu nu mai este acelasi. Sunt foarte nedumerit, pentru ca in cazul in care mi-ar ramane asa nu ar parea decat a fi niste diplome false si nerecunoscute, si asta este o mare problema pentru mine. VA ROG FRUMOS SA MA AJUTATI ca vreau sa ma inscriu la universitate in Franta, si ei sunt foarte reticienti in ceea ce tine de actele noastre ...
Nu stiu unde sa ma adresez; ca sunt sigur ca exista o lege si pentru asa ceva, dar nu stiu unde sa caut sa ma informez, si unde sa ma adresez.

Va multumesc, astept cu nerabdare raspunsul Dumneavoastra
Cel mai recent răspuns: bep , utilizator 10:38, 12 Februarie 2012
Veti schimba orice diploma obtinuta, ca urmare a schimbarii numelui.
Puţin probabil să aveţi un alt certificat de naştere. Acesta se eliberează o singură dată în viaţă la fel ca şi certificatul de deces.
liamic43 a scris:

Puţin probabil să aveţi un alt certificat de naştere. Acesta se eliberează o singură dată în viaţă la fel ca şi certificatul de deces.

Procedura adoptiei cu drepturi depline presupune si schimbarea certificatului de nastere. Dupa schimbarea acestuia va veti modifica toate celelalte documente.

Ultima modificare: Luni, 30 Ianuarie 2012
Eu.Ro.Lex & Av. Martin Vasile Emil , Avocat
Eu inteleg asa. Dvs. ati fost adoptat iar in urma adoptiei ati trecut cum era si firesc pe numele adoptatorilor, in cazul dvs. a tatalui actual si va aflati in posesia noului certificat de nastere precum si a noii carti de identitate cu noul nume. Perfect, dvs. v-ati schimbat certificatul si cartea de identitate, cum e si firesc dealtfel. Bun, dilema dvs. este cum faceti dovada fostului nume. Dvs. trebuie sa aveti acasa o copie dupa vechiul certificat de nastere si ceea ce este mai important aveti o hotarare in original ramasa definitiva si irevocabila in care scrie negru pe alb ca dvs. ati fost adoptat iar in urma adoptiei ati dobandit noul nume. Ei, acea sentinta o traduceti si o legalizati si o depuneti impreuna cu celelalte acte, in dosarul de inscriere la universitate in Franta. Din punctul meu de vedere este normal ca universitatea la care ati absolvit dvs. sa nu va schimbe diploma deoarece la data la care dvs. ati dobandit diploma adica ati absolvit facultatea, situatia dvs. legala era pe numele vechi, deci nu vad motivul legal pentru care sa va schimbati diplomele, repet din punctul meu de vedere. Dar avand actele doveditoare in original si copii legalizate puteti sa argumentati legal schimbarea numelui in fata oricaror institutii fie ele de la noi ori dintr-un alt stat.:luck:
s-a schimbat certificatul. Am un nou certificat in care adoptatorul este trecut ca tata natural si de drept.Sentinta este definitiva si irevocabila.Problema este ca in diploma de bac sunt trecut cu numele vechi si cu initiala fostului tata, iar in alte acte acum am initiala cu numele nou si initiala noului meu tata... O fata care se marita va dovedi intotdeauna diplomele ei cu certificatul de nastere in care parintii sunt aceeasi, la mine parintii is altii ...

Alte discuții în legătură

Schimbare nume pe actul de studii obtinut in romania? Andreea_Sro Andreea_Sro Buna ziua, Sper ca e cumva nimerit subiectul la tema inclusa, ca nu stiam unde sa il introduc... In Grecia se modifica numele pe actul de studii daca ... (vezi toată discuția)
Eiberare acte in urma procedurii de schimbare a numelui pe cale administrativa oliviaenachescu oliviaenachescu Buna ziua , Doresc sa va adresez o intrebare in legatura cu refacerea/eliberarea noilor acte de identitate in urma procedurii de schimbare a numelui pe ... (vezi toată discuția)
Schimbare de nume mihai_ii mihai_ii Buna ziua, ma intereseaza si pe mine care sunt consecintele schimbarii de nume, care sunt aspectele legale, cum pot sa ma identific cu noul act de ... (vezi toată discuția)