avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... schimbare de nume
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

schimbare de nume

Buna ziua, ma intereseaza si pe mine care sunt consecintele schimbarii de nume,
care sunt aspectele legale, cum pot sa ma identific cu noul act de identitate undeva unde am fost inregistrat cu vechiul act de identitate (ex:banca, functie intr-un ONG) sau ce implicatii negative / restrictii sunt.

Va multumesc anuticipat!
Cel mai recent răspuns: Justitiarul71 , utilizator 09:59, 24 Martie 2012
O data cu schimbarea numelui va trebuie sa va schimbati practic toate actele (diplome, contracte, etc). Schimbarea numelor o veti putea dovedi printr-un document administrativ sau sentinta, dupa caz.
Daca va schimbati numele pe cale administrativa veti primi o decizie pe baza careia veti face schimbarea actelor. Veti primi un nou certificat de nastere, casatorie, act de identitate, permis de conducere, etc. In privinta diplomelor nu cred ca veti putea face schimbarea pentru ca Ministerul Educatiei nu accepta acest lucru, a mai fost o discutie de asemenea gen pe acest forum. In privinta consecintelor nu cred sa aveti prea mari probleme.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! adoptie major! augustadaniela augustadaniela Am fost adoptat acum la varsta de 19 ani de catre tatal meu care ma crescut! Binenteles la cererea mea si cu acordul lui! Acum am inceput procedurile de ... (vezi toată discuția)
Pastrare nume de familie dupa divort pitic1991 pitic1991 Buna ziua, Există vreo modalitate de păstrare a numelui fostului sot daca in hotararea de divort este trecuta schimbarea numelui de familie? Daca nu in ... (vezi toată discuția)
Modificarea prenumelui doar cu o litera toadermarina toadermarina buna ziua .copilul meu minor si-a modificat singur o litera la prenumele lui si asa i-am facut buletinul.si-a modificat o litera la certificatul lui de ... (vezi toată discuția)