avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pastrare nume de familie dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pastrare nume de familie dupa divort

Buna ziua,

Există vreo modalitate de păstrare a numelui fostului sot daca in hotararea de divort este trecuta schimbarea numelui de familie? Daca nu in cat timp este obligata persoana sa schimbe actele: de identitate, diplome, carduri, etc.?
Multumesc.
Sentinta este definitiva de ieri.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:02, 19 Mai 2023
Dacs nu ați reușit în instanta sa păstrați numele puteți încerca să schimbați pe cale administrativa
Am nevoie de hotârârile judecătorești legalizate? Dosarul este în prezent la Curtea de Apel, a fost facut recurs, respins ca nefondat.
Ultima modificare: Vineri, 24 Martie 2023
pitic1991, utilizator
Nu aveți nevoie la acest moment căutați informații pe net despre procedura adm schimbare nume,condiții acte etc..
f) când fostul soț dorește să poarte numele de familie pe care l-a avut în căsătorie, pentru a avea un nume comun cu copiii, cu consimțământul fostului soț, dat în formă autentică sau în fața ofițerului de stare civilă;

daca nu ati reusit in instanta, cu atat mai putin pe cale administrativa.
Ultima modificare: Vineri, 24 Martie 2023
gi-jane2, moderator
Pe cale administrativă trebuie inițial să schimbi CI cu numele de fată și apoi să faci demersurile la starea civilă?

Alte discuții în legătură

Care este actul care atesta schimbarea numelui in acest caz? lex124 lex124 Buna ziua  Ma gasesc in următoare situație : am nevoie sa imi echivalez studiile făcute in România , in Anglia . Pentru acest lucru printre actele ... (vezi toată discuția)
Sunt obligata sa schimb diplomele dupa schimbarea numelui pe cale administrativa? ank.elena ank.elena Buna ziua! Ma numesc Anca si am 21 de ani. In urma cu cateva luni am facut toate demersurile pentru a-mi schimba numele de familie pe cale administrativa; ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui dupa divort piticot piticot Buna,am fost casatorita si am divortat acum 5 luni si am hotarat pastrarea numelui de familie cu acordul ex.sot,deoarece nu locuiesc in tara si nu am avut cand ... (vezi toată discuția)