avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 358 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... schimbarea numelui dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

schimbarea numelui dupa divort

Buna,am fost casatorita si am divortat acum 5 luni si am hotarat pastrarea numelui de familie cu acordul ex.sot,deoarece nu locuiesc in tara si nu am avut cand sa-l schimb;si as dori sa stiu daca pot sa-mi schimb buletinul si pasaportul fara certificatul de casatorie,deoarece am nevoie de visa si alte acte si mi-ar fi mai usor sa am numele meu.multumesc
Cel mai recent răspuns: cucurigeanu daniel , utilizator 11:20, 26 Octombrie 2010
daca instanta a luat act de intelegerea partilor cu privire la nume si a trecut in hotarare cum ca va veti pastra numele avut pe timpul casatorie, in momentul acesta nu mai puteti face nimic.
Dupa parerea mea ati comite un fals,deoarece in sentinta de divort -probabil ramasa definitiva se specifica numele dvs.de familie.Certificatul de casatorie este un act nul.
daca mai sunteti in termen de recurs, puteti solicita revenirea la numele dvs. in recurs, altfel raamaneti cu numele ex-ului pana va veti recasatorii, sau.....schimbati pe cale administrativa.
multumesc pt raspunsuri,
pt schimbarea actelor aveti nevoie, nu de certificatul de casatorie care e nul, ci de hotararea de divort ramasa definitiva.
daca doriti sa va schimbati numele, pe cale administrativa se poate

Alte discuții în legătură

Admitere facultate adinamiia adinamiia buna ziua vreau sa ma inscriu la o facultate si am o intrebare eu oficial sunt divortata desi locuiesc impreuna cu sotul si suntem impreuna inca ... (vezi toată discuția)
Divort prin acord marryy_lm marryy_lm Buna ziua, am urmatoarea intrebare: -- am cerut instantei de judecata impreuna cu sotul meu desfacerea casatoriei prin acord,indeplinind conditiile cerute ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume in urma divortului onutza30 onutza30 buna ziua,am si eu o intrebare:sunt divortata din 2003 si dupa divort trebuia sa revin la numele avut anterior,bineinteles ca nu am facut-o,acum as vrea sa imi ... (vezi toată discuția)