Buna,am fost casatorita si am divortat acum 5 luni si am hotarat pastrarea numelui de familie cu acordul ex.sot,deoarece nu locuiesc in tara si nu am avut cand sa-l schimb;si as dori sa stiu daca pot sa-mi schimb buletinul si pasaportul fara certificatul de casatorie,deoarece am nevoie de visa si alte acte si mi-ar fi mai usor sa am numele meu.multumesc
daca instanta a luat act de intelegerea partilor cu privire la nume si a trecut in hotarare cum ca va veti pastra numele avut pe timpul casatorie, in momentul acesta nu mai puteti face nimic.
Dupa parerea mea ati comite un fals,deoarece in sentinta de divort -probabil ramasa definitiva se specifica numele dvs.de familie.Certificatul de casatorie este un act nul.
daca mai sunteti in termen de recurs, puteti solicita revenirea la numele dvs. in recurs, altfel raamaneti cu numele ex-ului pana va veti recasatorii, sau.....schimbati pe cale administrativa.
pt schimbarea actelor aveti nevoie, nu de certificatul de casatorie care e nul, ci de hotararea de divort ramasa definitiva.
daca doriti sa va schimbati numele, pe cale administrativa se poate
Divort prin acord
marryy_lm
Buna ziua,
am urmatoarea intrebare:
-- am cerut instantei de judecata impreuna cu sotul meu desfacerea casatoriei prin acord,indeplinind conditiile cerute ... (vezi toată discuția)