avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Schimbare nume in urma divortului
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Schimbare nume in urma divortului

buna ziua,am si eu o intrebare:sunt divortata din 2003 si dupa divort trebuia sa revin la numele avut anterior,bineinteles ca nu am facut-o,acum as vrea sa imi fac buletin cu numele sotului,defapt nu ne-am despartit decat in acte ,ce ar trebui sa fac?intai trebuie sa imi fac buletin cu numele da fata si apoi sa urmez alti pasi pt obtinerea numelui avut in casatorie?prin notariat nu se poate face nimic?va multumesc mult,o zi buna!
Cel mai recent răspuns: onutza30 , utilizator 11:06, 18 Ianuarie 2013
Trebuie sa respectati ceea ce scrie in hotararea judecatoreasca de divort.
Daca acolo scrie ca veti reveni la numele avut inaintea casatoriei, asa trebuie sa faceti.
da,asa scrie,dar daca as vrea numele lui se poate face ceva si fara sa te recasatoresti?multumesc de raspuns.
Trebuie sa reveniti in acte la numele anterior casatoriei ca aveti o hotarare judecatoreasca de respectat.
Apoi va puteti recasatori sau sa va schimbati numele pe cale administrativa cu acordul sotului data la notar. E mai ieftin si fara bataie de cap sa va recasatoriti, puteti divorta apoi daca nu va convine sa ramaneti casatorita, iar la divort sa pastrati de data asta numele sotului.

multumesc mult,prin notariat stiti ce acte ar fi necesare,o zi buna si scuze de deranj!!!
pentru ce anume, ce vreti sa faceti la notariat ?

Alte discuții în legătură

Admitere facultate adinamiia adinamiia buna ziua vreau sa ma inscriu la o facultate si am o intrebare eu oficial sunt divortata desi locuiesc impreuna cu sotul si suntem impreuna inca ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui dupa divort cronista54 cronista54 Buna ziua, acum 17 ani am divortat si in hotararea de divort s-a stabilit ca trebuie sa revin la numele dinaintea casatoriei. Am ignorat acest lucru, am ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui Andreea565 Andreea565 Buna ziua as avea si eu o întrebare,si anume:As dori sa revin la numele de fata ,am divorțat in 2015 in Austria ,si acum sunt in România si as vrea sa stiu ... (vezi toată discuția)