avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1029 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... SCHIMBAREA NUMELUI DUPA DIVORT
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

SCHIMBAREA NUMELUI DUPA DIVORT

Buna ziua, acum 17 ani am divortat si in hotararea de divort s-a stabilit ca trebuie sa revin la numele dinaintea casatoriei. Am ignorat acest lucru, am continuat cu numele sotului (cu acordul lui) ptr ca am plecat din tara si toate actele acolo le scosesem pe acel nume de familie. NICIODATA in acesti ani nu am avut vreo problema din partea lui. Acum,trebuie sa-mi schimb pasaportul si voi avea nevoie de hotararea de divort care A DEVENIT DEFINITIVA IN 2017. Va rog sa-mi spuneti daca mai pot face ceva ptr a pastra acest nume, daca acea hotarare de divort poate fi anulata sau schimbata cu privire la acest aspect. Mentionez ca fostul sot este de acord sa colaboreze daca e nevoie (ma refer la vreo declaratie in fata notarului sau a tribunalului ca nu are nimic impotriva conservarii numelui lui de catre mine). Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:23, 1 Septembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu puteti ce face, decat sa va schimbati buletinul / pasaportul cu numele de dinainte de casatorie, apoi sa va schimbati numele pe cale administrativa si sa va schimbati apoi, actele din nou.
[ link extern ]
multumesc mult
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util


gi-jane2 a scris:

Nu puteti ce face, decat sa va schimbati buletinul / pasaportul cu numele de dinainte de casatorie, apoi sa va schimbati numele pe cale administrativa si sa va schimbati apoi, actele din nou.
[ link extern ]


Schimbarea buletinului se face inainte sau dupa schimbarea de nume? Din cate inteleg scrieti ca buletinul se schimba prima data iar restul dupa, imi puteti confirma acest lucru? Doresc sa revin la numele de dinainte de casatorie si pot sta doar 2 saptamani in tara...
Pe dvs nu va mai cheama cum va chema casatorita fiind, aveti obligatia ca si in act sa aveti numele anterior casatoriei.. asa ca intai va schimbati buletinul si apoi numele pe cale administrativa si apoi buletinul din nou.
De 2 ori sa schimb buletinul? Care e rostul daca numele e deja schimbat pe buletin? PE hartia de divort deja scrie ca dupa sentinta de divort numele revine la numele meu anterior fara costuri aditionale, si mentioneaza cu majuscule numele meu anterior. Va multumesc pentru raspuns! Mentionez ca nu traiesc in Romania de cativa ani si nu pot sta luni intregi pana se face schimbul de nume :(

Alte discuții în legătură

Bună ziua! am o întrebare, la care încă nu am găsit răspuns. ... Ana Maria Pandelas Ana Maria Pandelas Bună ziua! Am o întrebare, la care încă nu am găsit răspuns. Am divorțat în urmă cu 3 ani, dar încă nu am schombat numele după divorț. Locuiesc ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume in urma divortului buterflies buterflies Buna, am urmatoarea situatie: in sentinta definitiva si irevocabila a divortului s-a stabilit ca trebuie sa reiau numele anterior casatoriei .Prima intrebare: ... (vezi toată discuția)
Admitere facultate adinamiia adinamiia buna ziua vreau sa ma inscriu la o facultate si am o intrebare eu oficial sunt divortata desi locuiesc impreuna cu sotul si suntem impreuna inca ... (vezi toată discuția)