avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1066 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... SCHIMBAREA NUMELUI DUPA DIVORT
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

SCHIMBAREA NUMELUI DUPA DIVORT

Buna ziua, acum 17 ani am divortat si in hotararea de divort s-a stabilit ca trebuie sa revin la numele dinaintea casatoriei. Am ignorat acest lucru, am continuat cu numele sotului (cu acordul lui) ptr ca am plecat din tara si toate actele acolo le scosesem pe acel nume de familie. NICIODATA in acesti ani nu am avut vreo problema din partea lui. Acum,trebuie sa-mi schimb pasaportul si voi avea nevoie de hotararea de divort care A DEVENIT DEFINITIVA IN 2017. Va rog sa-mi spuneti daca mai pot face ceva ptr a pastra acest nume, daca acea hotarare de divort poate fi anulata sau schimbata cu privire la acest aspect. Mentionez ca fostul sot este de acord sa colaboreze daca e nevoie (ma refer la vreo declaratie in fata notarului sau a tribunalului ca nu are nimic impotriva conservarii numelui lui de catre mine). Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:23, 1 Septembrie 2018
Nu schimbati toate actele ca apoi sa le schimbati din nou. Dvs aveti in mana o hotarare care trebuie respectata si apoi puteti cere sa va schimbati numele pe cale administrativa. Buletinul trebuie schimbat, dvs intelegeti ca purtati acum un nume fara drept si ca practic nu va mai numiti cum scrie acum in buletin, iar toate cererile oficiale trebuie faceti in numele pe care il avet, adica cel anterior casatoriei ?
Daca va expira buletinul de ex, nu o sa il puteti reinnoi cu numele sotului.
Avand in vedere ca hotararea e definitiva, nu aveti alta cale decat sa va schimbati buletinul, apoi sa faceti cerere sa va schimbati numele pe cale administrativa si cand vi se aproba sa purtati numele asta al sotului..va puteti schimba buletinul cu numele sotului.
AAAA, nu intelegeam de ce trebuie sa schimb de 2 ori buletinul, dar nici gand nu am sa ii port numele dupa divort, asa ca am sa urmez demersurile sugerate. Pentru mine primordial e sa am numele meu anterior casatoriei. Va multumesc!
Asa se intampla cand in loc sa deschideti subiect separat cu problema dvs, intrebati in alt topic, se produc confuzii ..Raspundeam utilizatorului @cronista care vrea sa pastreze numele sotului, insa hotararea pe care o are nu ii permite.
Pt dvs care vreti sa reveniti la numele anterior casatoriei, legalizati hotararea la judecatorie , asta daca nu e deja legalizata si mergeti sa va schimbati buletinul
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Septembrie 2018
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! am o întrebare, la care încă nu am găsit răspuns. ... Ana Maria Pandelas Ana Maria Pandelas Bună ziua! Am o întrebare, la care încă nu am găsit răspuns. Am divorțat în urmă cu 3 ani, dar încă nu am schombat numele după divorț. Locuiesc ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume in urma divortului buterflies buterflies Buna, am urmatoarea situatie: in sentinta definitiva si irevocabila a divortului s-a stabilit ca trebuie sa reiau numele anterior casatoriei .Prima intrebare: ... (vezi toată discuția)
Admitere facultate adinamiia adinamiia buna ziua vreau sa ma inscriu la o facultate si am o intrebare eu oficial sunt divortata desi locuiesc impreuna cu sotul si suntem impreuna inca ... (vezi toată discuția)