avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 356 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Sunt obligata sa schimb diplomele dupa schimbarea ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Sunt obligata sa schimb diplomele dupa schimbarea numelui pe cale administrativa?

Buna ziua!
Ma numesc Anca si am 21 de ani. In urma cu cateva luni am facut toate demersurile pentru a-mi schimba numele de familie pe cale administrativa; acum am primit decizia, mi s-a eliberat un nou certificat de nastere si astept eliberarea buletinului peste cateva zile.
Intrebarea la care nu stie nimeni sa imi raspunda este : Ce se intampla cu diplomele de capacitate si bac?...sunt obligata sa le schimb ca sa fie pe ele noul nume, sau pot folosi diplomele cu numele vechi si sa le atasez o copie de pe decizia de schimbare a numelui?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ank.elena , utilizator 23:42, 25 Februarie 2007

Buna ziua!
Ma numesc Anca si am 21 de ani. In urma cu cateva luni am facut toate demersurile pentru a-mi schimba numele de familie pe cale administrativa; acum am primit decizia, mi s-a eliberat un nou certificat de nastere si astept eliberarea buletinului peste cateva zile.
Intrebarea la care nu stie nimeni sa imi raspunda este : Ce se intampla cu diplomele de capacitate si bac?...sunt obligata sa le schimb ca sa fie pe ele noul nume, sau pot folosi diplomele cu numele vechi si sa le atasez o copie de pe decizia de schimbare a numelui?
Va multumesc anticipat!

In functie de institutia unde iti sunt necesare diplomele. Oricum sa-ti faci copii legalizate dupa decizie, nu simple copii.
Greu imi e sa cred ca institutiile in cauza iti vor elibera alte acte pe alt nume....
Asa ca, raspunsul l-ai gasit singura;): atasezi decizia la fiecare diploma de care vrei s te folosesti.
Nu, dar e bine sa ai copii legalizate.
Doar nu ti-ai schimbat si CNP-ul?
Nu, CNP-ul nu s-a schimbat.
Va multumesc pentru promptitudine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! adoptie major! augustadaniela augustadaniela Am fost adoptat acum la varsta de 19 ani de catre tatal meu care ma crescut! Binenteles la cererea mea si cu acordul lui! Acum am inceput procedurile de ... (vezi toată discuția)
Cnp gresit carmenali carmenali Buna ziua. Anul acesta (la 24 de ani) am descoperit ca ultimele 3 cifre din cnp-ul din buletin difera de cele din certificatlul de nastere. Am mers la evidenta ... (vezi toată discuția)
Schimbarea prenumelui consselo consselo Am si eu o intrebare daca se poate :) am un nume si un prenume...atat. Pe certificatul de botez am trecut pe langa prenumele meu si prenumele : Alexandra. ... (vezi toată discuția)