avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Care este actul care atesta schimbarea numelui in ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Care este actul care atesta schimbarea numelui in acest caz?

Buna ziua 
Ma gasesc in următoare situație : am nevoie sa imi echivalez studiile făcute in România , in Anglia . Pentru acest lucru printre actele solicitate ( diploma de bac , restul diplomelor ) se afla si - citez- certificat de căsătorie sau document care sa ateste schimbarea numelui . Asta pentru ca pe diploma de Bac di pe restul diplomelor sunt nume diferite. M-am căsătorit dupa terminarea liceului si  astfel numele de familie s-a schimbat prin certificatul de căsătorie emis atunci din M... in S...  intre timp am obținut alte diplome in care numele este S... ,apoi am divorțat si la divorț am ales sa păstrez numele S.... si dupa divorț . Apoi m-am recăsătorit dar mi-am păstrat in continuare numele S.. 
in aceasta situație , certificatul de căsătorie din prezent nu certifica schimbarea numelui ( in ideea ca pe diploma de bacalaureat am numele M... si pe restul S... ce act prezint in situația asta ? Am gasit o copie legalizata dupa primul certificat de căsătorie , copie dupa certificatul de divorț nu mai am - cred ca a trebuit sa il depun cand m-am căsătorit a doua oară - nu mai rețin -( si nu stiu daca se mai poate elibera de catre Judecătoria sectorului 2 ) si am certificatul de căsătorie valabil acum ( dar care nu atesta nici o schimbare de nume , pentru ca mi-am păstrat numele de dinainte de căsătorie ) . Sper ca am reușit sa explic situația mea destul de clar si mai sper ca ma puteti ajuta cu un sfat in aceasta privința . Ce act folosesc in aceasta situație si de unde il obțin ( in caz ca nu il am ) pentru ca imi trebuie in original pentru diversele ministere si instituții de la noi si in copii legalizate pentru a fi depuse la dosarul din Anglia .
Va multumesc anticipat !
Iulia S.
Cel mai recent răspuns: lex124 , utilizator 13:08, 10 Octombrie 2016
Ati divortat la judecatorie, acolo cereti sa vi se elibereze o copie legalizata dupa hot de divort.
gi-jane2 a scris:

Ati divortat la judecatorie, acolo cereti sa vi se elibereze o copie legalizata dupa hot de divort.

Prima casatorie s-a desfacut prin acordul partilor la Starea Civila Sector 2 Bucuresti. ( Cea in urma careia mi-am pastrat numele obtinut prin ea , S..)
Ramane valabil raspunsul ? Sa ma duc la Starea Civila sector 2 ca sa solicit sa imi elibereze O noua copie legalizata dupa Hotararea de Divort ?
La starea civila, un duplicat după certificatul de divort
gi-jane2 a scris:

La starea civila, un duplicat după certificatul de divort

Multumesc mult , asa voi face !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare nume dupa casatorie ... si eventual divort guest100 guest100 Ea romanca, el Indian musulman. S-au casatorit in India in 2008, ea in urma convertirii la islamism a primit un nou prenume islamic. Numele de pe ... (vezi toată discuția)
Nu mai exista numele la primarie - nu imi pot face certificat sau c.i. elmauss elmauss Am o ruda apropiata cu urmatoarea problema: in \'80 cand sa nascut ia fost dat prenumele \"Florinel\" si i sa eliberat certificat de nastere cu prenumele ... (vezi toată discuția)
Schimbare prenume geo45 geo45 buna ziua...as dori sa-mi schimb prenumele dar nu stiu cum sa incep...cum pot sa iau extrasul din monitorul oficial?si de unde anume?va multumesc (vezi toată discuția)