avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1641 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Eiberare acte in urma procedurii de schimbare a ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Eiberare acte in urma procedurii de schimbare a numelui pe cale administrativa

Buna ziua ,

Doresc sa va adresez o intrebare in legatura cu refacerea/eliberarea noilor acte de identitate in urma procedurii de schimbare a numelui pe cale administrativa , as dori sa va intreb daca in urma acestei proceduri solicitantul primeste in mod logic un nou act de identitate si un nou pasaport , respectiv care va fi situatia vechiului/noului certificat de nastere ? certificatul de nastere va ramane acelasi si va purta doar un insemn/mentiune in legatura cu noul nume adoptat sau se va elibera un certificat de nastere nou ce prezinta doar noul nume dobandit ?

Multumesc anticipat ,
Cu sentimente alese .
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 19:12, 29 Octombrie 2014
Nu-s interpretabile deloc :) Un nou certificat de nastere inseamna un certificat cu noul nume. Acele insemne sunt mentiuni care se fac in registrele de stare civila care sunt la primarie.

Nu se reface diploma de bacalaureat insa contractul de scolarizare da, se va modifica pe baza dispozitiei de schimbare a numelui - vi se va inmana una dupa finalizarea procedurii. Diploma de licenta va fi, desigur, cu noul nume.
:offtopic:
Nu ati spus de ce vreti sa va schimbati numele, aveti un motiv serios?
Imi puteti indica va rog fragmentul de lege referitor la documentele personale asupra carora am dreptul de a rectifica noul nume ? Ma intereseaza in mod deosebit spectrul documentelor de studii personale , de ce este posibila obtinerea unui nou nume si al unui nou certificat de nastere dar nu si transcrierea acestuia in diploma de bacalaureat ? Va multumesc frumos
Diploma de bacalaureat este un act de studiu obtinut cand va numeati XY si asa ramane pe viata, nu conteaza ca va schimbati numele in urma casatoriei sau pe cale administrativa. Pe diploma asa va scrie mereu: XY. Dispozitia prefectului nu are efect retroactiv in acest sens, de modificare a numelui pe actele de studii deja obtinute.

La schimbarea numelui pe cale administrativa se schimba
- actele de stare civila (certificatul de nastere in cazul dvs.)
- cartea de identitate
- permisul de conducere
- talonul masinii
- actele firmei, daca aveti
- alte asemenea acte sau documente pe care le aveti deja.

Nu imi cereti un textulet de lege ca sa va convingeti pentru ca nu exista unul singur in care sa gasiti argumentarea raspunsului si nici nu trebuie sa ma credeti pe cuvant :) Schimbati-va intai numele si apoi cereti modificarea si pe diploma, o sa vedeti daca se poate sau nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare nume pe actul de studii obtinut in romania? Andreea_Sro Andreea_Sro Buna ziua, Sper ca e cumva nimerit subiectul la tema inclusa, ca nu stiam unde sa il introduc... In Grecia se modifica numele pe actul de studii daca ... (vezi toată discuția)
Bună seara. mi-am schimbat numele de familie pe cale administrativă ... andreimda andreimda Bună seara. Mi-am schimbat numele de familie pe cale administrativă dar toate diplomele/foaia matricola sunt pe numele cel vechi. Am terminat liceul în ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! adoptie major! augustadaniela augustadaniela Am fost adoptat acum la varsta de 19 ani de catre tatal meu care ma crescut! Binenteles la cererea mea si cu acordul lui! Acum am inceput procedurile de ... (vezi toată discuția)