avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 244 soluții astăzi
Forum Activitate Heredea

Activitate Heredea

Răspuns la discuția Intrarea intr-un sens giratoriu
Ideea e ca i s-a dat dreptate masinii A pe motiv ca nu i s-a acordat prioritate in sens, pe baza art 57/4 care spune ca autovehiculul intrat primul in sens are prioritate...Deja nu stiu ce sa mai cred..

Banuiesc ca exista legi si articole care ar putea concluziona acest caz..Eu am gasit doar art 57/4 si 57/1 insa nu stiu daca sunt suficiente pentru a devedi nevinovatia autovehiculului B.:>sunt cam singurele referitoare la circulatia in sensul giratoriu si la acest caz, daca sunt altele art sau doc care sa faca referire la asta sau sa ajute in vreun fel, as fi foarte recunosatoare sa le aflu..multumesc!

Răspuns la discuția Intrarea intr-un sens giratoriu
de aceeasi parere sunt si eu. Insa, s- sustinut ca masina B nu a acorat prioritate la INTRAREA in sens( nu vad legatura cu producerea accidentului la IESIREA din sens
), astfel vina apartinand masinii B. De asemenea, (cica) masina A intrand prima in sens are prioritate in tot parcursul sensului fata de masina intrata ulterior. Insa asta nu justifica neasigurarea si nesemnalizarea directiei de mers, astfel "violand" banda celeilate masini(masina B)...
Buna ziua. Am o nelamurire si as dori mai multe opinii privind acest subiect.Este vorba despre un accident produs la iesirea dintr-un sens giratoriu.O masina A intra in sens pe banda 2, cealalta, masina B intra pe banda 1 la urmatoarea intrare vrand sa iasa ambele in aceeasi directie, si anume a doua iesire fata de masina B.La aceasta iesire, masina B isi pastreaza banda iar masina A patrunde din banda 2 direct pe banda 1 spre a face iesirea, lovind partea stanga fata a masinii B.deci coliziunea se produce inaintea intersectiei, inaintea iesirii din sens, ambele masini avand aceeasi directie. Care dintre acestea a procedat gresit facandu-se vinovata de producerea accidentului?