avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 283 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Intrarea intr-un sens giratoriu
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Intrarea intr-un sens giratoriu

Buna ziua. Am o nelamurire si as dori mai multe opinii privind acest subiect.Este vorba despre un accident produs la iesirea dintr-un sens giratoriu.O masina A intra in sens pe banda 2, cealalta, masina B intra pe banda 1 la urmatoarea intrare vrand sa iasa ambele in aceeasi directie, si anume a doua iesire fata de masina B.La aceasta iesire, masina B isi pastreaza banda iar masina A patrunde din banda 2 direct pe banda 1 spre a face iesirea, lovind partea stanga fata a masinii B.deci coliziunea se produce inaintea intersectiei, inaintea iesirii din sens, ambele masini avand aceeasi directie. Care dintre acestea a procedat gresit facandu-se vinovata de producerea accidentului?
Masina A care trebuia sa acorde prioritate masinii B ce se deplasa pe banda corecta de mers. Daca masina A dorea sa iasa din intersectie trebuia sa se incadreze pe banda intai, banda de iesire din sensul giratoriu, banda a doua fiind pentru a continua rularea in sens.
Parerea mea....#-o
Raspunsul il veti pimi daca se va dispune o experiza de specialitate care sa constate dinamica producerii accidentului. Dvs trebuie sa fiti inpartial si in relatare, ceea ce este delicat daca apreciati ca nu ati incalcat vreo reula de circulatie.
se aplica prioritatea de dreapta , fiind in giratoriu , soferul masinii A , trebuie sa plateasca daunele , si sa predea permisul .
de pe banda 2 , nu ai voie sa tai fata celuluilalt coleg de trafic. in mod normal , ar fi trebuit sa mai dea o tura de giratoriu sa se incadreze pe banda 1 .
de aceeasi parere sunt si eu. Insa, s- sustinut ca masina B nu a acorat prioritate la INTRAREA in sens( nu vad legatura cu producerea accidentului la IESIREA din sens
), astfel vina apartinand masinii B. De asemenea, (cica) masina A intrand prima in sens are prioritate in tot parcursul sensului fata de masina intrata ulterior. Insa asta nu justifica neasigurarea si nesemnalizarea directiei de mers, astfel "violand" banda celeilate masini(masina B)...
giratoriu este marcat cu linie continua ?
daca da , sa-l dati in judecata pe cel care tine in brate pe soferul masinii A , si sa cereti ca dauna morala un Audi RS6 552 HP din 2014 .

Alte discuții în legătură

Accident in intersectie cu sens giratoriu predator predator Buna ziua, am avut un accident cu masina in interiorul unui sens giratoriu, eu eram pe banda 2 sa fac bucla sensului la stanga cand cu viteza din stanga a ... (vezi toată discuția)
Buna ziua!vreau sa depun o contestatie in cauzul unui accident ... AngelicaCeh AngelicaCeh Buna ziua!Vreau sa depun o contestatie in cauzul unui accident in sensul giratoriu ptr ca consider si sustin nevinovatia mea.Eu circulam in aceias sens de mers ... (vezi toată discuția)
Un raspuns autorizat, va rog! poti sa te intorci in sensul giratoriu ... nicupiciu nicupiciu Un raspuns autorizat, va rog! Poti sa te intorci in sensul giratoriu de pe banda 1? Nu i dam de cap deloc, Unii zic ca da, altii ca nu! Si inca ceva, Banda 2 ... (vezi toată discuția)