avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1220 soluții astăzi
Forum Activitate razvan29

Activitate razvan29

Răspuns la discuția Amnistia fiscala pentru bugetari
Va rog frumos un raspuns sigur la intrebarea mea formulata mai sus si la inceputul discutiei. Ar fi foarte urgent si folositor.
Va multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Amnistia fiscala pentru bugetari
Va multumesc pentru raspuns.
Am citit linkul de mai sus, dar peste tot scrie numai de venituri de natura salariala. Nevasta nu venitul necuvenit plateste inapoi, ci suma reprezentand pedeapsa (prejudiciu adus statului) pentru includerea in salarii a acestor sume necuvenite. Sa inteleg ca poate solicita exonerarea de la plata a pedepsei (suma respectica)?
Buna ziua.
Nevasta mea lucreaza la o primarie ca functionar public resurse umane. Acum cativa ani in urma, la "cererea" primarului de atunci a inclus in salarul angajatiilor niste sporuri care dupa legile de atunci ereau posibile. Intre timp legile s-au schimbat si în urma unor vizite de către Curtea de Conturi la institutia respectiva s-a constatat ca angajatii au incasat sume necuvenite si trebuie sa le restituie. Sumele au si fost retinute esalonat din salarii. Nevasta a fost si pedepsita pentru "greseala ei" la cativa zeci de mii de lei. De trei ani de zile i se retine din salar cate 150 de lei lunar.

In baza Legii 124/2014 (amnistia fiscala pentru bugetari) poate cere exonerarea de la plata sumelor in continuare?
Ma duc pe linia ca daca se sterg restituirea veniturilor necuvenite, atunci si pedeapsa pentru "indexarii" salariilor s-ar putea anula.
Va rog un sfat din partea dvs.
Va multumesc anticipat.

P.S. - sper ca am pus intrebarea in forum potrivit.