De ceva vreme (12 ani) nu mai locuiesc in Romania. Am un apartament pe care am ales sa nu-l inchiriez. M-am oferit insa sa las un prieten sa locuiasca acolo (cu conditia sa-si plateasca obligatiile gen intretinere/lumina/etc). Acest amic al meu a devenit si administrator in Blocul respectiv. Astfel, ca dupa ce el NU si-a platit intretinerea si nu si-a afisat propriile datorii, a fost prins cu o gaura de 400 milioane, A RAMAS tot administrator. Eu insa la inceputul anului 2013 i-am cerut sa paraseasca apartamentul. Toate bune si frumoase pana in luna august a anului acesta cand mi-a cerut sa-i trimit cate 100/200 euro pe luna ca s-au adunat datorii la intretinere. Am o persoana de incredere in bloc si am rugat-o sa-mi spuna despre ce e vb. Ea a fost extrem de surprinsa pentru ca NU numai ca nu figuram cu restanta (de aprox 1000 euro), dar mai eram si pe minus. Am venit in Romania sa vad despre ce e vorba. Intr-adevar am cerut si listele din urma, tot cu 0 restanta figuram. Am presupus ca a platit el intretinerea... desi nu-i cerusem asta. Presedintele de bloc mi-a spus ca de fapt situatia este alta si ca daca va afisa va pune si penalitati....:O. Asa ca mai bine sa tac si sa virez atat cat mi se spune .... (fara nici o lista in care sa fi avut vreo restanta afisata). Am platit atunci, pe luna in curs (caci alta datorie NU era afisata), apoi pana una aceasta a platit vecina mea (i-am lasat bani), tot fara sa figurez restantiera. Luna asta INSA mi-a venit restanta 50 milioane. ESTE LEGAL? Sa se afiseze 0 restante si apoi sa ti le adune pe toate? Si daca platesc acum, peste 3 luni pot iarasi sa apara restante. AM copii si fotografii ale listelor din lunile precedente, in jur de 10 luni in care am restanta 0. Au valoare? Nu stiu cui sa ma adresez si ce ar trebui sa fac.
Va multumesc pentru orice lamurire cu privire la acest caz.
P.S. AM inteles ca ar trbui sa fac contestatie in termen de 10 zile de la afisare. Si ce valoare legala are aceasta lista de intretinere?