M-am exprimat in termeni neprofesionisti. Scuze. Am vrut sa sugerez ca as vrea sa participe si alte persoane care nu au alte venituri, spre deosebire de un pensionar care beneficiaza de venituri din pensie. Stiu ca nu trebuie restrictionat. Persoana in cauza isi doreste insa doar CIM pe perioada determinata de max. 1 an. N-am inteles daca in cazul expus mai sus pensionarului i se poate incheia CIM pe perioada determinata, postul scos la concurs fiind pe perioada nedeterminata.
Multumesc
Buna ziua
Intr-o institutie publica ( scoala) s-a vacantat un post prin iesire la pensie. Am scos postul la concurs. S-a inscris doar un pensionar ( de fapt acelasi care a iesit la pensie) . Intrebarea mea este: pot sa-l angajez cu contract de munca pe o perioada determinata cf. art.81, alin. d3, chiar daca postul in statul de functii este pe perioada nedeterminata si nu este vorba despre vacantare temporara ? In acelasi timp nici nu pot sa anulez concursul pe acest motiv. Dupa expirarea perioadei as scoate postul din nou la concurs in speranta ca se inscrie o persoana activa, nu un pensionar.
Astept cu interes reaspunsul dvs. intrucat sunt in criza de timp. Multumesc
Buna ziua.
Sunt contabil intr-o scoala. S-au cistigat drepturi salariale prin sentinte judecatoresti ( ex. la legea 221/2008) in anul 2011 care sunt puse in plata cf. legii in mod esalonat pe timp de 5 ani. Sindicatele au obtinut acum in 2014, tot prin sentinte, si plata dobinda legala la drepturile salariale cistigate prin sentintele cistigate in 2011, cu calculul dobinzii de la data sentintei initiale pana la data platii efective.
Ma confrunt cu urmatoarea problema la calculul acestor dobinzi.
Nu inteleg din textul OG 13/2011 daca pentru aceeasi suma( restanta salariala care face obiectul sentintelor) calculez simultan si dobinda remuneratorie ( ca o remuneratie a capitalului ( dreptul meu salarial) care a fost folosit de debitor pana la data la care mi-a fost restituit, cei drept prin sentinta si esalonat ) si calculez si dobinda penalizatoare ca urmare a neplatii salariului la data scadentei sau dobinda remuneratorie nu se aplica in acest caz , fiind proprie numai in materia imprumuturilor cu dobinda?
V-as ramine indatorata pentru un raspuns urgent si explicit pentru nivelul meu de cunostinte juridice.