1. citatie nu am primit, cum nu am primit nici o instiintare ca as fi debitoare la univ. Poate ca au fost trimise la acea adresa din buletin, dar eu nu stau acolo de mult timp si exista si stampila de "termen de arhivare expirat", aplicata de Posta pe biletul acela de expeditie (mi-a dat univ. copia).
2. cerere am facut si am primit si raspuns in scris, este exact cum ati spus (nu primesc diploma pana nu platesc si taxele acelea de judecata).
3. fisa de lichidare am primit abia acum cand am incercat sa ridic diploma. Si cand am ajuns la departamentul social, am aflat si de restanta, si de proces.
Pai in situatia in care nu voi contesta nimic, ce rost mai are sa fac drumul pana la Buzau? Achit acei 300 de lei la caseria universitatii si imi ridic diploma. Dar ideea era ca mi se pare abuziv acest demers al universitatii de a-mi cere aceasta suma de bani si de asemenea nu mi s-a demonstrat ca datoria aceea de 19 lei ar fi reala, eu am achitat intotdeauna exact sumele afisate de administratia caminului.
Chitanta o am. Dar pot sa ma prezint fara un avocat? Si ce se intampla in cazul in care nu vine nimeni din partea universitatii, care la fel este din Bucuresti, iarasi se amana procesul?
Pe portalul judecatoriei, acestea sunt informatiile despre sedintele care au avut loc pana acum:
16.06.2014
Ora estimata: 08:30
Complet: C1_2014
Tip solutie: 155/1 c.pr.civ
Solutia pe scurt: În temeiul prevederilor art.242 alin.1 cod proc.civilă suspendă judecata cauzei civile promovate de creditoarea X,prin reprezentant legal X, în contradictoriu cu debitoarea Y. Cu drept de recurs pe întreaga durată a suspendării cursului judecăţii la instanţa ierarhic superioară,potrivit prevederilor art.414 cod proc.civilă.
Document: Încheiere - Suspendare 16.06.2014
24.03.2014
Ora estimata: 09:40
Complet: C1_2014
Tip solutie: Încheiere
Solutia pe scurt: Admite ca întemeiată excepţia nelegalei sesizări a instanţei invocată din oficiu. Anulează ca netimbrată cererea de repunere pe rol a cauzei civile formulate de creditoarea X în contradictoriu cu debitoarea Y. Menţine măsura suspendării judecării cauzei dispusă prin încheierea din data de 13.01.2014. Cu drept de recurs pe întreaga durată a suspendării cursului judecăţii.
Document: Încheiere de şedinţă 24.03.2014
13.01.2014
Ora estimata: 08:30
Complet: C1
Tip solutie: 155/1 c.pr.civ
Solutia pe scurt: În temeiul prevederilor art.242 alin.1 cod proc.civilă suspendă judecata cauzei civile formulate de creditoarea X,prin reprezentant legal prof.univ.dr.X, în contradictoriu cu debitoarea Y.
Document: Încheiere - Suspendare 13.01.2014
09.12.2013
Ora estimata: 09:00
Complet: C1
Tip solutie: Amână cauza
Solutia pe scurt: Faţă de lipsă de procedură cu pârâta, instanţa urmează a dispune amânarea judecăţii cauzei.
Document: Încheiere de şedinţă 09.12.2013
mie nu mi s-a inmanat nici un fel de alta fisa de lichidare inainte de examenul de disertatie. Abia acum cand am incercat sa ridic diploma de masterat, m-am trezit cu aceste surprize. Acum din cate inteleg, miercuri va avea loc procesul undeva la Buzau, in lipsa mea. Si sunt obligata acum sa achit aceste cheltuieli ale universitatii cu respectivul proces pentru a-mi primi diploma.
in citatia de judecata prin care sunt chemati reprezentantii universitatii scrie ca procesul va avea loc pe data de 5 noiembrie si se va judeca in lipsa mea.
Eu nu pot sa spun daca debitul este real sau nu, deoarece am achitat intotdeauna integral regiile de camin si singura explicatie ar fi ca nu a fost afisata initial suma corecta de plata. De asemenea nu mi s-a prezentat nici o dovada concreta ca as fi achitat mai putin (chitante sau altceva), ci doar un excel cu niste date (care pot fi modificate de oricine dupa bunul plac). Eu am achitat asa zisul "debit" de 19 lei dupa ce am auzit de el, insa dupa ce m-am intors cu chitanta de la caserie, mi s-a spus ca mai trebuie sa achit 300 de lei taxe de timbru, deoarece am fost data in judecata.
am urmatoarea problema: anul acesta mi s-a refuzat eliberarea diplomei de masterat de la universitate pe motiv ca as avea o restanta de plata de 19 RON la regia de camin din luna ianuarie, anul 2012. Acum ca sa primesc diploma, mi se cere sa achit aceasta restanta + taxe judiciare de timbru de 300 RON, deoarece mi s-a spus ca am fost data in judecata. De asemenea mi s-a comunicat initial verbal ca au fost trimise mai multe instiintari la adresa mea de domiciliu si fiindca nu am reactionat la ele, am fost data in judecata. Eu am domiciliul intr-o localitate din jud. Buzau si locuiesc de ceva vreme in Bucuresti si prin urmare nimeni nu a ridicat acele instiintari de la oficiul postal din localitatea respectiva. Am formulat o cerere in scris catre decanul facultatii, explicand toate aspectele si cerand sa mi se elibereze diploma. La aceasta cerere am primit un raspuns scris precum ca trebuie sa achit aceste sume de bani si am primit de asemenea copii dupa un tabel cu situatia restantierilor din 2011/2012, citatia prin care sunt chemata in judecata pe data de 05.11.14, somatia de plata, niste confirmari de primire cu termene expirate, etc. In aceasta situatie eu am mai multe nelamuriri: daca aceasta enorma suma de 19 lei este o restanta din luna ianuarie 2012, de ce nu a fost afisata ca restanta in luna februarie, martie, aprilie, etc., ci abia prin august intr-un tabel cu restantieri afisat undeva pe la departamentul social? Cand am ridicat in acelasi an 2012 diploma de licenta, nu mi-a spus nimeni nimic de vreo restanta. De asemenea cand m-am prezentat la administratia caminului sa mi se prezinte vreo dovada ca am platit mai putin decat trebuia, iarasi nimeni nu a putut sa imi prezinte vreo chitanta. Singura motiovatie este un tabel excel de la departamentul social al universitatii. Va rog sa ma ajutati cu un sfat in aceasta situatie, ce ar trebui sa fac? Sa achit aceste sume ca sa scap de ei sau sa ma prezint in instanta cu vreun avocat? Nu reprezinta un abuz aceste actiuni din partea universitatii?