avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Facultatea refuza eliberarea diplomei
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Facultatea refuza eliberarea diplomei

Buna ziua,

am urmatoarea problema: anul acesta mi s-a refuzat eliberarea diplomei de masterat de la universitate pe motiv ca as avea o restanta de plata de 19 RON la regia de camin din luna ianuarie, anul 2012. Acum ca sa primesc diploma, mi se cere sa achit aceasta restanta + taxe judiciare de timbru de 300 RON, deoarece mi s-a spus ca am fost data in judecata. De asemenea mi s-a comunicat initial verbal ca au fost trimise mai multe instiintari la adresa mea de domiciliu si fiindca nu am reactionat la ele, am fost data in judecata. Eu am domiciliul intr-o localitate din jud. Buzau si locuiesc de ceva vreme in Bucuresti si prin urmare nimeni nu a ridicat acele instiintari de la oficiul postal din localitatea respectiva. Am formulat o cerere in scris catre decanul facultatii, explicand toate aspectele si cerand sa mi se elibereze diploma. La aceasta cerere am primit un raspuns scris precum ca trebuie sa achit aceste sume de bani si am primit de asemenea copii dupa un tabel cu situatia restantierilor din 2011/2012, citatia prin care sunt chemata in judecata pe data de 05.11.14, somatia de plata, niste confirmari de primire cu termene expirate, etc. In aceasta situatie eu am mai multe nelamuriri: daca aceasta enorma suma de 19 lei este o restanta din luna ianuarie 2012, de ce nu a fost afisata ca restanta in luna februarie, martie, aprilie, etc., ci abia prin august intr-un tabel cu restantieri afisat undeva pe la departamentul social? Cand am ridicat in acelasi an 2012 diploma de licenta, nu mi-a spus nimeni nimic de vreo restanta. De asemenea cand m-am prezentat la administratia caminului sa mi se prezinte vreo dovada ca am platit mai putin decat trebuia, iarasi nimeni nu a putut sa imi prezinte vreo chitanta. Singura motiovatie este un tabel excel de la departamentul social al universitatii. Va rog sa ma ajutati cu un sfat in aceasta situatie, ce ar trebui sa fac? Sa achit aceste sume ca sa scap de ei sau sa ma prezint in instanta cu vreun avocat? Nu reprezinta un abuz aceste actiuni din partea universitatii?
Cel mai recent răspuns: Luda , utilizator 15:04, 2 Noiembrie 2014
de ce nu a fost afisata ca restanta in luna februarie, martie, aprilie, etc., ci abia prin august

Este culpa angajatilor ,care datorita bagajului mare de activitate,au omis a intocmi documente ,a va informa despre acumularea sumei cu titlu de restanta si a penalitatilor aferente
Concret,nu a-ti precizat daca suma de baza,restanta de 19 lei,este sau nu reala ?
Daca debitul va apartine,pentru urgentarea interesului dvs de a intra in posesia diplomei este de preferat sa achitati intreg debitul ,fara a prelungi situatia cu eventuala contestare in instanta
Eu nu pot sa spun daca debitul este real sau nu, deoarece am achitat intotdeauna integral regiile de camin si singura explicatie ar fi ca nu a fost afisata initial suma corecta de plata. De asemenea nu mi s-a prezentat nici o dovada concreta ca as fi achitat mai putin (chitante sau altceva), ci doar un excel cu niste date (care pot fi modificate de oricine dupa bunul plac). Eu am achitat asa zisul "debit" de 19 lei dupa ce am auzit de el, insa dupa ce m-am intors cu chitanta de la caserie, mi s-a spus ca mai trebuie sa achit 300 de lei taxe de timbru, deoarece am fost data in judecata.
uitati-va pe portalul instantei de judecata si vedeti daca ati fost actionata in judecata si daca s-au cerut si acordat cheltuieli de judecata.
in citatia de judecata prin care sunt chemati reprezentantii universitatii scrie ca procesul va avea loc pe data de 5 noiembrie si se va judeca in lipsa mea.
Consider ca e vina conducerii de la facultate, deoarece dvs cand trebuia sa dati examenul de disertatie, vi s-a dat o hartie care se numeste: fisa de lichidare.
Aceasta fisa de lichidare trebuia trecuta pe la toate serviciile universitatii. Trebuia sa mergeti cu acea fisa de lichidare pe la sefii de la cantina, biblioteca, camin, etc, iar sefii trebuia sa verifice daca aveati datorii catre serviciile pe care sunt ei responsabili.
In momentul acesta, daca ati avut acea fisa de lichidare, seful de la camin era obligat sa verifice daca aveati datorii catre regia de camin, in cazul in care aveati datorii (19 lei) , era obligat sa va informeze de aceasta restanta, si nu avea dreptul sa puna viza (stampila) pe fisa de lichidare pana nu achitati suma restanta.
Apoi mai departe, nu aveati dreptul de a da ex. de disertatie pana nu aduceati fisa de lichidare completata si stampilata.

Asta-i adevarul, sau poate ca universitatea respectiva nu au avut asa ceva, adica nu li s-a inmanat studentilor fisa de lichidare pentru completare.

Alte discuții în legătură

Penalitati... gaby_popescu gaby_popescu Buna ziua.... Am si nevoie de o informatie,va rog daca puteti sa ma ajutati.. Am fost acum cateva zile sa imi fac fisa de lichidare pentru a putea sa imi ... (vezi toată discuția)
Legalitate hotarare comitet executiv cristian_conea cristian_conea Comitetul executiv a dat o hotarare prin care incasarea datoriilor de la proprietari sa se faca in ordinea cronologica a acestora, iar daca proprietarul refuza ... (vezi toată discuția)
Neplata intretinerii gavrilacami gavrilacami Buna seara.Ne -a dat in judecata pt.neplata intretineri am datorie de 4300 ron la un ap.de 2 cam. Apartamentul este pe numele soacrei care locuieste in ... (vezi toată discuția)