avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Activitate lina_dolll

Activitate lina_dolll

Sa schimbat legea. Acum se poate inregistra nasterea dupa un sau a persoanelor majore fara sa se apeleze in instanta. Doar cu aprobarea primarului. Sunati la primarie. Daca nu se stie de mama sau daca stiti unde sa inascut. In lipsa certificatului constatator se poate face expertiza medicolegala.
Răspuns la discuția Schimbarea numelui
Da. Mi sa comunicat, m-a intrebat daca am intrebat la primaria la care apartin si mi-a spus ca nu difera o institutie de alta. Daca mi sa spus ca nu se poate nici cu declaratie asa este. Trebuie sa-l astept pe sotul meu.
Am declaratia sotului supralegalizata. Tara e Bangladesh. Daca nu i se va da visa atunci aplic in instanta. Sotul meu daca primeste visa va veni in Octombrie. Am intrebat la primarie si mia spus ca nu e tarziu Octombrie si ca solutionarea certificatului la inregistrarea tardiva dureaza 90 zile dar si daca trece un an nu e problema, pentru ca sa schimbat legea.
Cand am mers sa inregistrez fetita, in ziua aceea mi sa comunicat ca nu se poate decat de catre ambii parinti. Mi sa spus daca vreau sa obtin certificat de nastere fara cnp si fara nume de familie, iar eu am refuzat pentru ca nu puteam sa fac nimic cu el nu ma ajuta la doctor sau altundeva. Mi sa spus de asemenea sa aduc declaratie supralegalizata. Am mers acasa si am sunat din nou sa fiu sigura daca se poate cu declaratia. Mi sa spus sa le dau nr meu de telefon si va vorbi cu sefa sau directorul primariei. Am fost resunata. Mi sa comunicat ca nu pot cu declaratia si sa vina sotul meu sau aplic la instanta de tutela cu un avocat. Si avocatul meu sa interesat si mia transmis asemenea.
Cand am mers sa inregistrez fetita, in ziua aceea mi sa comunicat ca nu se poate decat de catre ambii parinti. Mi sa spus daca vreau sa obtin certificat de nastere fara cnp si fara nume de familie, iar eu am refuzat pentru ca nu puteam sa fac nimic cu el nu ma ajuta la doctor sau altundeva. Mi sa spus de asemenea sa aduc declaratie supralegalizata. Am mers acasa si am sunat din nou sa fiu sigura daca se poate cu declaratia. Mi sa spus sa le dau nr meu de telefon si va vorbi cu sefa sau directorul primariei. Am fost resunata. Mi sa comunicat ca nu pot cu declaratia si sa vina sotul meu sau aplic la instanta de tutela cu un avocat. Si avocatul meu sa interesat si mia transmis asemenea.
Mi sa comunicat ca nu se poate cu declaratia lui supralegalizata. Amandoi trebuie sa fim prezenti. Daca nu apelez in instanta. Si legea care spunea ca daca trece un an si nu sa inregistrat nasterea se apeleaza in instanta. Dar din cauza timpului lung de solutionare de 1 -2 ani, aceasta se face cu aprobarea primarului. Deci inca o lege schimbata. De aceea am avut eu probleme din cauza scimbarii legilor, care permiteau inregistrarea nasterii de catre un parinte dar acum nu mai este posibil.
Sotul meu e cetatean strain. Eu nu stiu daca va primi visa. Dureaza mult pentru ca aplica pentru reintregirea familiei si nici nu este ambasada in tara lui a Romaniei. Nu este nimic batut in cuie.
Termenul de 30 zile a expirat. Are 4 luni acuma. Mam interesat de tot dar nu se poate. De aceea mam interesat daca imi schimb numele
Nu se poate cu declaratie supralegalizata am intrebat la primarie. Mi-au spus ori vine el ori apelez la instanta de tutela