De ce plătesc impozit pe mașină și parcare publica în orașul de domiciliu? Mi se pare o aberație, mai exact o dubla impozitare fara justificare. Pentru cei din afara orașului, da, înțeleg. Dar pentru aceeași mașină sa plătești in același buget doua taxe?! Vă rog să-mi explicați!
In cazul unei restrangeri de activitate intr-o scoala ( invatatori) statutul cadrului didactic venit prin concurs de titularizare, are acelasi statut cu cel venit prin concurs in scoala ( pe baza de dosar)? Titulari sunt ambii invatatori dar modul de titularizare, conteaza?
Bună seara, am început de curând publicarea unor caiete auxiliare pentru copii. Inițial am trimis un material urmând ca editura sa analizeze dacă vor publica sau nu. Mi-au spus ca le place și vor publica un tiraj de 3000 exemplare pentru fiecare clasa 1,2,3. Au menționat și de redactarea unui contract dar de atunci au trecut 6luni. Intre timp s-au publicat 7titluri cu tiraj 5000 exemplare sub numele meu fără contract și fără sa primesc un ban. Dna director îmi cere un nou material cu mențiunea ca vor veni și contractele. Menționez ca am văzut caietele în librarii și pe sit-uri din străinătate. Ce pot face? Va rog sa-mi dați un sfat juridic! Mulțumesc!