Buna ziua. In urma sentintei de divort pronuntata in feb 2012,eu am primit baiatul,iar fosta sotie fata,spre crestere si educare,fara plata pensiei alimentare.La varsta de 18 ani,baiatul a renuntat la scoala si a plecat la mama lui,unde munceste cu ziua si a venit fata la mine in compensatie,pentru continuarea studiilor.Problema e ca fata,a transformat invatamantul de zi clasa a X a,in invatamant cu prezenta facultativa.Va intreb,daca fata pleaca la mama ei,la odihna si lene,fara scoala si fara alte responsabilitati,este mama ei indreptatita sa solicite pensie alimentara?
Mentionez,ca mama lor desi are 43 ani,nu a lucrat mai mult de 2 ani cu sau fara forme legale si a supravietuit in oltima perioada,datorita sprijinului acordat neconditionat de catre parintii ei,ambii pensionari CAP,batrani si bolnavi.
Cu speranta ca voi primi raspunsuri care sa ma edifice,in tot ceea ce am de facut acum si in viitor,va multumesc!
Buna dimineata.
In martie 2008,am contractat un credit de nevoi personale la o banca,B _ _,unde din 2010 comisionul de risc specificat in contract ,a fost inclus in comisionul de administrare,dupa ce am semnat si acel act aditional.desigur ca in perioada taierilor salariale am fost afectat,dar solutia bancii a fost sa aman plata ratei 6 luni-1an,excluzand dobanzi si comisioane,cu majorarea dobanzii ulterior. Nu am acceptat,am cazut in dizgratie si raportat rau platnic,eticheta pe care o port si acum,chiar daca intarzierile sunt mici,sub 30 de zile,dar regulat,luna de luna! Pentru reducerea dobanzii,am fost invitat sa fac refinantare,culmea de catre B _ _,dar nu sunt eligibil...A-si dori sa stiu daca prin reclamarea catre ANPC,pot recupera o parte din comisioanele incasate abuziv. Va multumesc!