avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 533 soluții astăzi
Forum Activitate petadina99

Activitate petadina99

multumesc .... dar nu m-am lamurit la punctul 1..... cum recunosc achizitia familiilor de albine ca si cheltuiala care diminueaza veniturile activitatii curente sau ca si investitie care nu afecteaza rezultatul activitatii realizate.
Buna ziua,

1)detin un PFA cu cod 0149 ( pentru cresterea albinelor). Anul trecut am primit subventie prin APDRP ca urmare a semnarii unui contract pe masura 112. (am inregistrat acea incasare in registrul de intrari iesiri). Conform planul de afaceri trebuie sa achizitionez o centrifuga, lazi de albine si familii de albine. Acestea cum le trec in registrul de intrari-iesiri? ( le trec simplu ca si o plata) Cum le recunosc la finalul anului ca o investitie sau ca si o cheltuiala ? Mentionez ca noi achitam impozit pe norma de venit dar la final de an trebuie sa specificam incasarile realizate, incasarile din activitatea curenta,platile efectuate, platile aferente activitatii curente ( aici se trec si achizitiile mentionate mai sus?)

2) In registrul inventar trec toate bunurile achizitionate pe pfa? familii de albine, lazi, afumatoare, costume de protectie,? mai trebuie sa intocmesc si alte documente?

3) vanzarea mierii eu o fac atat persoanelor juridice ( pentru care intocmesc factura+chitanta) cat si persoanelor fizice ( dar vand in cantitati mari )- pentru acestea e ok sa intocmesc tot factura+chitanta sau trebuie bon?

multumesc