avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Contabilitate PFA cu norma de venit
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Contabilitate PFA cu norma de venit

Buna ziua,

1)detin un PFA cu cod 0149 ( pentru cresterea albinelor). Anul trecut am primit subventie prin APDRP ca urmare a semnarii unui contract pe masura 112. (am inregistrat acea incasare in registrul de intrari iesiri). Conform planul de afaceri trebuie sa achizitionez o centrifuga, lazi de albine si familii de albine. Acestea cum le trec in registrul de intrari-iesiri? ( le trec simplu ca si o plata) Cum le recunosc la finalul anului ca o investitie sau ca si o cheltuiala ? Mentionez ca noi achitam impozit pe norma de venit dar la final de an trebuie sa specificam incasarile realizate, incasarile din activitatea curenta,platile efectuate, platile aferente activitatii curente ( aici se trec si achizitiile mentionate mai sus?)

2) In registrul inventar trec toate bunurile achizitionate pe pfa? familii de albine, lazi, afumatoare, costume de protectie,? mai trebuie sa intocmesc si alte documente?

3) vanzarea mierii eu o fac atat persoanelor juridice ( pentru care intocmesc factura+chitanta) cat si persoanelor fizice ( dar vand in cantitati mari )- pentru acestea e ok sa intocmesc tot factura+chitanta sau trebuie bon?

multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters256771 , utilizator 16:31, 11 Februarie 2015
1.o evidenta tineti pentru contabilitatea pfa si una separat pentru raportarea pe care sa o faceti pentru suma primita, pe modelul impus de ei.
2. Da, le treceti conform documentelor de achizitie (facturi).
3. Daca vindeti si catre persoane fizice, caz in care va trebuie casa de marcat.
multumesc .... dar nu m-am lamurit la punctul 1..... cum recunosc achizitia familiilor de albine ca si cheltuiala care diminueaza veniturile activitatii curente sau ca si investitie care nu afecteaza rezultatul activitatii realizate.
Opinia mea este ca trebuie recunoscute ca si animale (nu stiu ce sunt iazurile pt albine - poate intra la constructii pentru animale).

In catalogul mijloacelor fixe exista categorie speciala pentru animale. Cred ca ar trebui amortizata pe o perioada de 4-6 ani.

2.4. Animale si plantatii -
2.4.1. Animale -
2.4.1.1. Cai de reproducere si de munca. Magari si
catari. 8 – 12
2.4.1.2. Boi si bivoli de munca, vaci de lapte si tauri
pentru reproducere 5 – 9
2.4.1.3. Oi, capre si porci pentru reproducere 4 – 6
2.4.1.4. Pasari de reproducere 2 – 4
2.4.1.5. Caini de paza si vanatoare 4 – 8
2.4.1.6. Alte animale necuprinse in cadrul clasei 2.4.1. 4 – 6

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa depune declaratia 392 b? silvercanine silvercanine Sunt PFA neplatitor de TVA CAEN 0149 -cresterea altor animale (albine) si doresc sa stiu daca trebuie sa depun declaratia 392B.In cazul in care trebuie sa o ... (vezi toată discuția)
Neclaritati la o intreprindere individuala (ii) cod caen 0149 catalincojocaru_kcj catalincojocaru_kcj Activitatea care o desfasor este apicultura cod caen 0149 Trecerea de la PF la II adica preluarea stupilor se face pe borderou de achizitii si ... (vezi toată discuția)
Plan afaceri 112 ALEXVALER ALEXVALER Buna ziua. Am un proiect pe masura 112 apicultura, accesat in sesiunea iunie 2012 si contratul de finantare semnat in noiembrie 2013 , in 30 de zile m-am ... (vezi toată discuția)