avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... Plan afaceri 112
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

Plan afaceri 112

Buna ziua.

Am un proiect pe masura 112 apicultura, accesat in sesiunea iunie 2012 si contratul de finantare semnat in noiembrie 2013 , in 30 de zile m-am autorizat ca fiind PFA, cu cod CAEN -0149.
Anul acesta aveam de gand sa imi termin de facut investitiile din planul de afaceri APROBAT si sa cer a doua transa de bani.

PLANUL DE AFACERI CUPRINDE:
1.CHERESTEA 10 MC PT CONFECTIONAT STUPI
2.CIRCULAR PENTRU CONFECTIONAT STUPI
3.TABLA ZINCATA PT. CONFECTIONAT STUPI
4.VOPSEA PT.STUPI


-CENTRIFUGA
-RAME
-FAGURI
-BANC PENTRU DESCAPACIT SI ALTE MARUNTISURI DE LA APICOLA.

Problema pe care o intampin este ca la departamenrul cereri de plata, nu vor sa-mi accepte la plata primele 4 investitii de mai sus, adica eu sunt obligata sa cumpar tot ce e scris in planul de afaceri si sa suplimentez cu alte investitii,care sa mi le accepte la plata.

Asadar, cheresteaua, circularul, tabla zincata si vopseaua pentru stupi, nu se considera acceptate ca investitii, desi eu am un plan de afaceri pe care sunt obligata sa-l respect .

OARE, IN ACEST CONTRACT DE FINANTARE NUMAI EU AM OBLIGATII?

O explicatie a fost ca eu sunt ferma apicola si nu am codul CAEN care imi permite sa confectionez stupii.
Mentionez ca aceste investitii sunt facute pentru dezvoltarea fermei,confectionez stupii in regim propriu, nu pentru comercializare, nu stiu de ce nu pot fi considerate eligibile din moment ce au fost aprobate.

Daca e nevoie, fac si un curs de tamplar si-mi atasez un cod caen.

Nu era normal sa fiu atentionata, in momentul in care l-am depus, eventual sa-mi schimb planul de afaceri sau in cel mai rau caz sa nu mi se aprobe dosarul?
E normal ca acum cand mi-am facut investitiile, sa arunc banii pe alte investitii, in plus?
Ce vina am eu, nu inteleg. Va rog, sa-mi dati o explicatie.

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: amg2buc@yahoo.com , utilizator 12:22, 4 Iunie 2014
Buna ziua,
verificati Anexa 3 de la Contractul de finantare,acolo aveti trecute toate cheltuielile eligibile,deasemeni mai cititi si contractul de finantare.Nu trebuie sa lasati problema nerezolvata pentru ca mai tarziu nu mai puteti accesa fonduri,poate nu este greseala dumneavoastra.
Trebuie sa mai tineti cont si de urmatoarele recomandari prevazute in Programul National Apicol:

- apicultorul sa achizitioneze stupii numai prin masurile prevazute in Program .

- apicultorul sa aiba stupii identificati de catre formele asociative de profil legal constituite, prin Agentia Nationala pentru Ameliorare si Reproductie in Zootehnie "Prof. dr. G. K. Constantinescu", conform Sistemului unitar de identificare a stupinelor si stupilor, aprobat prin ordin al ministrului agriculturii si dezvoltarii rurale;

- stupii sa fie achizitionati de la persoane juridice sau persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale si intreprinderi familiale constituite potrivit Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 44/2008, cu modificarile ulterioare, care produc si/sau comercializeaza stupi.

conform legii ceea ce se construieste in regie proprie nu este considerata cheltuiala eligibila.
Ultima modificare: Luni, 2 Iunie 2014
amg2buc@yahoo.com, utilizator
Multumesc pentru raspuns.
Daca suplimentez planul de afaceri la masura 112, apicultura, am voie sa achizitionez familii de albine, de la ce persoane si ac acte trebuie?
Cu stima.
cum sa suplimentati planul de afaceri?,nu inteleg.Trebuie sa respectati ce ati scris in planul de afaceri si contractul de finantare cu toate anexele lui.
Trebuie sa suplimentez planul de afaceri,pentru ca jumatate din plan se considera investitii neeligibile, desi au fost aprobate la momentul respectiv.
Mi s-a spus ca trebuie sa cumpar tot ce e in planul de afaceri, doar ca circularul, 10 mc.cherestea, tabla zincata si vopseaua pentru stupi nu mi se calculeaza in cei 30%, mi le pun deoparte si trebuie sa suplimentez cu alte investitii. De asta am intrebat ca oare familii de albine se pot achizitiona sa fie o cheltuiala eligibila.
cand ati accesat dumneavoastra banii ,albinele erau trecute la animale, deci in ghid era prevazut asa:
Activitati eligibile
Planul de afaceri trebuie sa includa detalii privind investitiile care se realizeaza demonstrand ca cel putin 30% din sprijinul acordat va fi investit pentru realizarea conformitatii cu standardele comunitare, modernizarea si dezvoltarea exploatatiei, astfel:

construirea si/sau modernizarea cladirilor utilizate pentru productia agricola la nivel de ferma, incluzandu-le si pe cele pentru protectia mediului;
achizitionarea sau achizitionarea in leasing de tractoare noi, combine de recoltat, masini, utilaje,instalatii, echipamente si accesorii, echipamente si software specializate;
achizitionarea de animale si dupa caz a cotei de productie;
plantarea si replantarea plantelor perene;
achizitionarea de teren pentru activitati agricole.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fonduri nerambursabile crestere albine kta87 kta87 Buna, as vrea sa accesez fonduri Europene pentru cresterea albinelor si productie de miere. CE fac cum incep? Trebuie sa infiintez un PFA sau un I.I. mentionez ... (vezi toată discuția)
Pfa cu multiple domenii de activitate pe masura 141 MihaiVo MihaiVo Buna ziua, Am un PFA pe care l-am facut pentru un proiect cu stupi pe masura 141. Intrebarea mea este: pot sa mai adaug un domeniu de activitate (inca un ... (vezi toată discuția)
Declaratii ii preda62 preda62 Am cateva nelamuriri,am accesat masura 112 apicultura dupa semnarea cereri de finantare am infiintat o intreprindere individuala (fara contabil) dar nu stiu:ce ... (vezi toată discuția)