Pensionar in varsta de 70 de ani aplică la un card de credit la o IFN,nu mai poate plăti ratele si dosarul este trimis spre judecată pentru executare silită.
1.Se poate da o hotărâre judecătorească pentru executare silită fără sa fie citată persoana in cauză ?
2.Hotărârea sa fie dată definitivă si fara drept de apel ?
3.Pnsionarul sa inteles telefonic cu o persoană de la biroul juridic al IFN(BRD Finance) să achite lunar rate egale până la stergerea creantei ,achită 3 rate, prima rată cu 2 luni înaintea hotărîrii judecătorești.
Executorul nu a făcut neglijență in serviciu(chiar daca este firmă privata) că nu a citat si pe debitor si astfel debitorul nu a putut depune la dosar chitantele doveditoare de plată a ratelor si să ceară instanței să i-a in considerare înțelegerea făcută cu biroul juridic a IFN si astfel instanta neputând cere confirmarea de la biroul juridic a IFN ?
4.Poprirea pe pensia debitorului mai are efect din timp ce nu mai exista la data hotărârii motivul de executare silită in urma reluării plății ratelor ?
5.Executorul nu trebuia sa trimita cerere de sistarea popririi in acest caz ?
6.SAU DIN START ERA O CAUZA PIERDUTĂ PENTRU DEBITOR DEOARECE ERA BATRAN SI NU AVEA PUTERE SA-ȘI CAUTE DREPTATEA ?!!
Exista posibilitatea ca pensionarii sa beneficieze de scutiri(sau de reduceri ) legale de taxe locale ?
Care este legea sau H.G pentru calculul taxelor locale (rural-localitatea OTELEC,judet TIMIS) si posibilitatea de a te retrage de la plata taxei de salubritate la sat ?