avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Abuz sau greseala de aplicare a legii ?
Discuție deschisă în Executare silită

Abuz sau greseala de aplicare a legii ?

Pensionar in varsta de 70 de ani aplică la un card de credit la o IFN,nu mai poate plăti ratele si dosarul este trimis spre judecată pentru executare silită.
1.Se poate da o hotărâre judecătorească pentru executare silită fără sa fie citată persoana in cauză ?
2.Hotărârea sa fie dată definitivă si fara drept de apel ?
3.Pnsionarul sa inteles telefonic cu o persoană de la biroul juridic al IFN(BRD Finance) să achite lunar rate egale până la stergerea creantei ,achită 3 rate, prima rată cu 2 luni înaintea hotărîrii judecătorești.
Executorul nu a făcut neglijență in serviciu(chiar daca este firmă privata) că nu a citat si pe debitor si astfel debitorul nu a putut depune la dosar chitantele doveditoare de plată a ratelor si să ceară instanței să i-a in considerare înțelegerea făcută cu biroul juridic a IFN si astfel instanta neputând cere confirmarea de la biroul juridic a IFN ?
4.Poprirea pe pensia debitorului mai are efect din timp ce nu mai exista la data hotărârii motivul de executare silită in urma reluării plății ratelor ?
5.Executorul nu trebuia sa trimita cerere de sistarea popririi in acest caz ?
6.SAU DIN START ERA O CAUZA PIERDUTĂ PENTRU DEBITOR DEOARECE ERA BATRAN SI NU AVEA PUTERE SA-ȘI CAUTE DREPTATEA ?!!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:41, 28 Noiembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
ce se cere la judecatorie e incuviintare de executare silita, constractl de credit constituie titlu executoriu. Cererea de incuviintare nu se judeca cu citaea partilor, ci in camera de consiliu, iar incheierea nu poate fi atacata.
daca poate dovedi intelegerea, se poate apara in cadrul contestatiei la executare, trebuie sa o depuna la judecatorie in termen de 15 zile de cand a aflat ca e in executare.
Nu mai poate fi vb de plata in rate, daca s-a ajuns la executare, tot creditul a fost decalarat scadent anticipat, nu e vb de nedreptate, ca e batran, etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita ilegala sau nu? MariaB24 MariaB24 Buna ziua, Am o problema la care as dori un sfat de la o persoana specializata. In anul 2008 am luat un credit de nevoi personale de la un IFN, suma era de ... (vezi toată discuția)
Executare andrei catalin andrei catalin Buna ziua.Am avut un card de credit de la brd in valoare de 1200 de lei.la care am platit o perioada la timp dar am fost bagat in somaj si am rams fara ... (vezi toată discuția)
Executare silită fără înștiințare. e legal să fii executat în acest mod? MaryanMM MaryanMM Buna ziua. Astazi am primit o decizie de executare silita pt o datorie mai veche. Nu au trimis niciun preaviz. Au dreptul sa te execute silit fara sa te ... (vezi toată discuția)