avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Activitate tanase123

Activitate tanase123

Răspuns la discuția Reziliere contract de arenda.
Multumesc frumos pentru raspunsurile concise pe care mi le-ati dat. Am acum o imagine mai clara a situatiei.
Din cate am citit pe internet, extrasul de carte funciară pentru informare, se poate solicita la un birou notarial sau la biroul de carte funciară din cadrul oficiului teritorial competent. Cum este afectata rezilierea in cazul in care contractul de arendare este sau nu inscris la cartea funciara? Si cum este afectat contractul in cazul in care trec terenul pe numele meu (dezbatere succesorala)?
adema1980

Mama, care a semnat contractul, mai traieste?

Da, mama traieste.

trandafir2 a scris:

Da, cf = carte funciara.

In plus, dvs. ca mostenitor aveti actele facute si la cartea funciara, adica figurati acolo cu dreptul de proprietate? (sunt aspecte importante in eventualitatea in care doriti denuntarea anticipata a contractului de arendare).

Eu am un titlu de proprietate (noiembrie 1995) in care se atesta ca tatal meu si fratele lui, ca si mostenitorii bunicului, primesc dreptul de proprietate a 9,6 ha impreuna. Acest pamant nu a fost inca impartit intre mostenitori. Nici mostenitorii bunicului, nici mostenitorii tatalui meu. Unde pot afla cu exactitate daca este inscris in cartea funciara?

Multumesc pentru raspunsuri!
Nu stiu ce reprezinta cf, insa contractul a fost incheiat in 3 exemplare, unul la arendator, unul la arendas si unul la Consiliul Local Sacele, Constanta unde a fost inregistrat.
Buna ziua.

Sunt mostenitorul unui teren arabil de 4,8 ha (mostenit de la tatal meu) dat in arenda pe baza legii nr.16/1994, contractul fiind semnat de catre mama mea in aprilie 2008 pe o perioada de 10 ani. Arendasul si-a respectat angajamentul contractual an de an. Doresc sa reziliez acest contract pentru a putea sa exploatez eu personal terenul (de preferat printr-un proiect european). Cum trebuie sa procedez? Am castig de cauza?

Va multumesc anticipat.
Tanase