avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Activitate Fofy

Activitate Fofy

Răspuns la discuția Explicatii sentinta pronuntata
Un alt avocat de la mine din oras mi-a spus ca e posibil sa-mi dea permisul cat mai curand. Eu deja stau de 1 an si 6 luni fara permis. abea acum m-au judecat...
Solutia pe scurt: În baza art. 396 alin. 1 şi 4 C.p.p. raportat la art. 83 C.p. stabileşte pedeapsa de 8 luni închisoare în sarcina inculpatului X pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe prevăzută de art. 336 alin. 1 C.p. cu aplicarea art.5 C.p. şi cu aplicarea art. 396 alin. 10 C.p.p.. În baza art. 83 alin. 1 C.p. amână aplicarea pedepsei închisorii pe un termen de supraveghere de 2 ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri, stabilit în condiţiile art. 84 alin. 1 C.p. În baza art. 84 alin. 2 C.p. şi 85 alin. 1 C. p. pe durata termenului de supraveghere, inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Călăraşi, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. art. 84 alin. 2 C.p. şi 85 alin. 2 lit. b şi g C. p. pe durata termenului de supraveghere, inculpatul trebuie să respecte următoarele obligaţii: a) să presteze 30 zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Serviciului Public Pavaje Spaţii Verzi sau Complexului de Agrement "Dumbrava" din cadrul Primăriei Călăraşi; b) să nu conducă nici un vehicul pentru care este necesară deţinerea permisului de conducere. Datele vor fi comunicate Serviciului de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Călăraşi. În baza art. 404 alin. (3) C.p.p., se va comunica inculpatului, măsurile de supraveghere la care este supus şi dispoziţiile prev. de art.88 C.p., a căror nerespectare determină revocarea amânării aplicării pedepsei. În temeiul art.398 C.p.p. rap. la art.274 alin.1 C.p.p. obligă inculpatul la plata către stat a sumei de 410 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Cu drept de apel în 10 zile de la comunicarea copiei minutei, potrivit art.410 alin.1 C.p.p. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 18.05.2015.
Răspuns la discuția Alcoolemie 1,12 - conditii SUP
Chestiile astea le stiam si eu. Intrebarea mea a fost alta. Multumesc oricum.
Buna ziua. In dimineata zilei de 16 Decembrie 2013 am fost surprins conducand un autoturism avand o concentratie de alcool de 0,57 in aerul respirat. De curand mi-am platit probele biologice si am inteles ca mi-a iesit 1,12 in sange. Intrebarea mea este: Pot cere in instanta scoaterea de sub urmarire penala , dar sa prestez munca in folosul comunitatii ? Sau orice altceva ce ar putea sa ma salveze de la patarea cazierului.