avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1885 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Explicatii sentinta pronuntata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Explicatii sentinta pronuntata

Solutia pe scurt: În baza art. 396 alin. 1 şi 4 C.p.p. raportat la art. 83 C.p. stabileşte pedeapsa de 8 luni închisoare în sarcina inculpatului X pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe prevăzută de art. 336 alin. 1 C.p. cu aplicarea art.5 C.p. şi cu aplicarea art. 396 alin. 10 C.p.p.. În baza art. 83 alin. 1 C.p. amână aplicarea pedepsei închisorii pe un termen de supraveghere de 2 ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri, stabilit în condiţiile art. 84 alin. 1 C.p. În baza art. 84 alin. 2 C.p. şi 85 alin. 1 C. p. pe durata termenului de supraveghere, inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Călăraşi, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. art. 84 alin. 2 C.p. şi 85 alin. 2 lit. b şi g C. p. pe durata termenului de supraveghere, inculpatul trebuie să respecte următoarele obligaţii: a) să presteze 30 zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Serviciului Public Pavaje Spaţii Verzi sau Complexului de Agrement "Dumbrava" din cadrul Primăriei Călăraşi; b) să nu conducă nici un vehicul pentru care este necesară deţinerea permisului de conducere. Datele vor fi comunicate Serviciului de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Călăraşi. În baza art. 404 alin. (3) C.p.p., se va comunica inculpatului, măsurile de supraveghere la care este supus şi dispoziţiile prev. de art.88 C.p., a căror nerespectare determină revocarea amânării aplicării pedepsei. În temeiul art.398 C.p.p. rap. la art.274 alin.1 C.p.p. obligă inculpatul la plata către stat a sumei de 410 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Cu drept de apel în 10 zile de la comunicarea copiei minutei, potrivit art.410 alin.1 C.p.p. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 18.05.2015.
Ultima modificare: Vineri, 29 Mai 2015
Admin, administrator
Inseamna ca pentru infractiunea comisa ati primit o pedeapsa ce a fost amanata. Adica e ca si cum nu ar exista. Nu va apare in cazier, permisul de conducere nu va fi anulat.
Insa trebuie sa va prezentati la Serviciul de probatiune de pe langa Tribunal (unde lucreaza asistenti sociali insarcinati cu supravegherea persoanelor care au comis fapte penale) si sa respectati acele masuri de supraveghere enumerate.
Va va lua in evidenta o persoana de acolo.
Apare in cazier si se scoate dupa ce au trecut 2 ani de la data de când s-a pronunţat hotărârea definitivă de amânare a aplicării pedepsei şi nu s-a dispus revocarea sau anularea amânării aplicării pedepsei conform art. 88 sau 89 din Codul penal.
Permisul nu v-a fi anulat dar nu poate conduce in termenul de supraveghere de 2 ani.
Un alt avocat de la mine din oras mi-a spus ca e posibil sa-mi dea permisul cat mai curand. Eu deja stau de 1 an si 6 luni fara permis. abea acum m-au judecat...
2 ani nu aveti ce sa faceti cu permisul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amanarea aplicării pedepsei . DerekA DerekA Buna seara ! Intrebarea mea este: Astazi am avut sedinta de judecata pentru conducerea unui autovehicul sub influenta bauturilor alcoolice. Solutie: Amanarea ... (vezi toată discuția)
Redobandire permis conducere Rhadoo1986 Rhadoo1986 Buna seara, Am tot incercat sa gasesc un raspuns recent la speta mea, un raspuns care sa ia in considerare modificarile (desele modificari) aduse legislatiei, ... (vezi toată discuția)
Sentinta conducere sub influenta alcoolului- ce inseamna? razvanalex26 razvanalex26 Stabileşte în sarcina inculpatului T R A pedeapsa de 1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa ... (vezi toată discuția)