avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amanarea aplicării pedepsei .
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amanarea aplicării pedepsei .

Buna seara ! Intrebarea mea este:
Astazi am avut sedinta de judecata pentru conducerea unui autovehicul sub influenta bauturilor alcoolice. Solutie: Amanarea aplicării pedepsei Pronuntata in data de 2016-11-09
Intrebarea mea este: Permisul il voi primi inapoi?
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: DerekA , utilizator 15:44, 22 Decembrie 2016
In primul rand trebuie sa ramana definitiva hotararea, apoi, daca nu aveti stabilita de instanta obligatia sa nu conduceti in termenul de supraveghere, vi se restituie.
În baza art. 396 alin. 1 şi 4 C.p.p. raportat la art. 83 C.p.,cu aplicarea art. 396 alin. 10 C.p.p. stabileşte pedeapsa de 8 luni închisoare în sarcina inculpatului , pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe prevăzută de art. 336 alin.1 C.p.. În baza art. 83 alin. 1 C.p. amână aplicarea pedepsei închisorii de 8 luni, pe un termen de supraveghere de 2 ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri, stabilit în condiţiile art. 84 alin. 1 C.p. În baza art. 84 alin. 2 C.p. şi 85 alin. 1 C. p. pe durata termenului de supraveghere, inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Călăraşi, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. art. 84 alin. 2 C.p. şi 85 alin. 2 lit. b şi c C.p. pe durata termenului de supraveghere, inculpatul trebuie să respecte următoarele obligaţii: a) să presteze 30 zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Serviciului Public Pavaje Spaţii Verzi sau Complexului de Agrement "Dumbrava" din cadrul Primăriei Călăraşi; b) să frecventeze cel puţin un program de reintegrare socială derulat de către serviciul de probaţiune sau organizat în colaborare cu alte instituţii din comunitate. Datele vor fi comunicate Serviciului de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Călăraşi. În baza art. 404 alin. (3) C.p.p., se va comunica inculpatului, măsurile de supraveghere la care este supus şi dispoziţiile prev. de art.88 C.p., a căror nerespectare determină revocarea amânării aplicării pedepsei. În temeiul art.398 C.p.p. rap. la art.274 alin.1 C.p.p. obligă inculpatul la plata către stat a sumei de 275 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Cu drept de apel în 10 zile de la comunicarea copiei minutei, potrivit art.410 alin.1 C.p.p. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 09.11.2016.
Document: Hotarâre 251/2016 09.11.2016
Deci hartia care va veni va fi cu aceasta hotarare? Cea definitiva cand sau cum ?
Daca nu depuneti dvs sau parchetul apel in 10 zile de la comunicarea minutei, ramane definitiva.
Va multumesc frumos pentru raspuns ! O seara buna !
Revin cu o noua intrebare. Astazi 17.11 mi-a venit hotararea . Am fost , m-am interesat cu ea la politie si la serviciul de probatiune ( la politie mi s-a spus ca s-ar putea sa nu am dreptul de circulatie , ce-i de la probatiune imi vor spune daca da sau nu) . Pot adauga ce-i de la serviciul de probatiune acest drept ? Cum functioneaza toata treaba? Din cate mi-ati raspuns dvs + am mai citit pe internet + sfaturi sansele sa nu mi-l inapoieze ar fi extrem de mici atata timp cat nu au fost vatamari corporale sau nu am cooperat.

(1) Anularea permisului de conducere se dispune în următoarele cazuri:
a) titularul permisului de conducere a fost condamnat printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă pentru o infracţiune care a avut ca rezultat uciderea sau vătămarea corporală a unei persoane, săvârşită ca urmare a nerespectării regulilor de circulaţie;
b) titularul permisului de conducere a fost condamnat, printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă, pentru infracțiunile prevăzute la art. 334 alin. (2) și (4), art. 335 alin. (2), art. 336, 337, art. 338 alin. (1), art. 339 alin. (2), (3) și (4) din Codul penal;

Stiu ca amanarea nu este o hotarare de condamnare. Nu mai inteleg nimic cu legile astea.

Alte discuții în legătură

Explicatii sentinta pronuntata Fofy Fofy Solutia pe scurt: În baza art. 396 alin. 1 şi 4 C.p.p. raportat la art. 83 C.p. stabileşte pedeapsa de 8 luni închisoare în sarcina inculpatului X pentru ... (vezi toată discuția)
Salutare, am primit soluția la dosar..mi se anulează permisul? ... Madalin BCM Madalin BCM Salutare, am primit soluția la dosar..mi se anulează permisul? Tip solutie: Amânarea aplicării pedepsei Solutia pe scurt: Stabileşte în sarcina ... (vezi toată discuția)
Redobandire permis conducere Rhadoo1986 Rhadoo1986 Buna seara, Am tot incercat sa gasesc un raspuns recent la speta mea, un raspuns care sa ia in considerare modificarile (desele modificari) aduse legislatiei, ... (vezi toată discuția)