avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1091 soluții astăzi
Forum Activitate AndreeaMW

Activitate AndreeaMW

Răspuns la discuția Refuz imbarcare zbor
Revin cu noi amanunte.M-am adresat autoritatilor romane pentru a ma sprijini in acest caz , iar astazi am primit raspunul din partea Ministerului Afacerilor Externe prin care ma instiinteaza ca Ambasada Romaniei din Peru trebuie sa ceara un raspuns oficial Autoritatilor peruane pentru clarificarea situatiei, deci se pare ca exista un sprijin din partea statului roman.
Multumesc pentru lamuriri
Mi s-a refuzat imbarcarea, deci am pierdut zborul .Aici m-am informat, nu aveau dreptul sa imi refuze imbarcarea , ci doar sa mi dea amenda , insa as fi vrut sa stiu daca pot cere sprijiunul autoritatilor romane in acest caz. Cei de la ambasada au spus ca nu pot intervine in acest caz, insa nu sunt convinsa de acest lucru.
Multumesc pentru numarul de telefon , insa nu sunt turist ,sunt rezident.
Cartea de rezidenta o am, insa nu am putut pune viza de valabilitate din cauza procedurilor lor (ne-am mutat-sotii trebuie sa aibe domicililu comun- eu am facut schimbul de domiciliu-apoi sotul meu nu a mai putut fiindca aici au avut alegeri electorale si cu 4 luni inainte nu se mai fac modificari de domiciliu) si nu mi s-a mai pus aceasta viza, insa mi s-a explicat ca nu voi avea nici o problema la iesirea din tara,fiindca aceasta carte de rezidenta este un document inter, iar eu calatoresc in calitate de cetatea roman cu pasaport emis de autoritatile romane.
As vrea sa stiu daca este vreo lege in Romania care sa protejeze cetateanul roman in fata unei astfel de situatii.
Multumesc mult pentru informatie
Sunt cetatean roman cu rezidenta in Peru si in data de 5 noiembrie am dorit sa calatoresc din Peru spre Romania . In aeroportul din Lima mi s-a refuzat iesirea din tara din cauza faptului ca nu am avut viza de valabilitate pe cartea de rezidenta in Peru.
Intrebarea mea este daca s-a procedat corect, eu fiind cetatean roman si calatorind cu pasaportul emis de autoritatile romane ? Multumesc