avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Refuz imbarcare zbor
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Refuz imbarcare zbor

Sunt cetatean roman cu rezidenta in Peru si in data de 5 noiembrie am dorit sa calatoresc din Peru spre Romania . In aeroportul din Lima mi s-a refuzat iesirea din tara din cauza faptului ca nu am avut viza de valabilitate pe cartea de rezidenta in Peru.
Intrebarea mea este daca s-a procedat corect, eu fiind cetatean roman si calatorind cu pasaportul emis de autoritatile romane ? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 19:05, 5 Decembrie 2014
Informaţii utile: Serviciul de Protecţie a Turismului din Peru. Linia funcţionează permanent şi dispune de personal specializat. Turiştii se pot adresa pentru orice situaţie de urgenţă. Telefon: 0051(1) 421.12.27
Daca nu aveati carte de rezidenta trebuia sa aveti viza pe pasaport, de undeva trebuia sa reiasa perioada in care aveati dreptul sa stati pe teritoriul lor. Probabil v-au retinut ca sa va introduca in evidentele lor privind strainii. Cat v-au tinut pe aeroport?
Multumesc mult pentru informatie
Cartea de rezidenta o am, insa nu am putut pune viza de valabilitate din cauza procedurilor lor (ne-am mutat-sotii trebuie sa aibe domicililu comun- eu am facut schimbul de domiciliu-apoi sotul meu nu a mai putut fiindca aici au avut alegeri electorale si cu 4 luni inainte nu se mai fac modificari de domiciliu) si nu mi s-a mai pus aceasta viza, insa mi s-a explicat ca nu voi avea nici o problema la iesirea din tara,fiindca aceasta carte de rezidenta este un document inter, iar eu calatoresc in calitate de cetatea roman cu pasaport emis de autoritatile romane.
As vrea sa stiu daca este vreo lege in Romania care sa protejeze cetateanul roman in fata unei astfel de situatii.
Multumesc pentru numarul de telefon , insa nu sunt turist ,sunt rezident.

Alte discuții în legătură

Carte de rezidenta valida pentru intrarea in spania? mirceadobre78 mirceadobre78 Buna ziua, Am o intrebare putin mai complicata. Eu sunt roman dar casatorit cu o fata din Peru. Sotia are Carte de Rezidenta pentru Membrii de Familie ... (vezi toată discuția)
Titlu de calatorie emis de ambasada romana Eire Eire imbarcare refuzata datorita titlului de calatorie emis de ambasa considerat invalid.La un moment dat,avind pasaportul expirat am solicitat si primit de la ... (vezi toată discuția)
Intrare in sua cu pasaport maghiar raluca1979 raluca1979 Buna ziua.Daca se poate, va rog sa ma lamuriti intr-o problema: o persoana care are 2 refuzuri de viza de la Ambasada Sua din Romania are nevoie de viza la ... (vezi toată discuția)