Sunt cetatean roman cu rezidenta in Peru si in data de 5 noiembrie am dorit sa calatoresc din Peru spre Romania . In aeroportul din Lima mi s-a refuzat iesirea din tara din cauza faptului ca nu am avut viza de valabilitate pe cartea de rezidenta in Peru.
Intrebarea mea este daca s-a procedat corect, eu fiind cetatean roman si calatorind cu pasaportul emis de autoritatile romane ? Multumesc
Informaţii utile: Serviciul de Protecţie a Turismului din Peru. Linia funcţionează permanent şi dispune de personal specializat. Turiştii se pot adresa pentru orice situaţie de urgenţă. Telefon: 0051(1) 421.12.27
Daca nu aveati carte de rezidenta trebuia sa aveti viza pe pasaport, de undeva trebuia sa reiasa perioada in care aveati dreptul sa stati pe teritoriul lor. Probabil v-au retinut ca sa va introduca in evidentele lor privind strainii. Cat v-au tinut pe aeroport?
Cartea de rezidenta o am, insa nu am putut pune viza de valabilitate din cauza procedurilor lor (ne-am mutat-sotii trebuie sa aibe domicililu comun- eu am facut schimbul de domiciliu-apoi sotul meu nu a mai putut fiindca aici au avut alegeri electorale si cu 4 luni inainte nu se mai fac modificari de domiciliu) si nu mi s-a mai pus aceasta viza, insa mi s-a explicat ca nu voi avea nici o problema la iesirea din tara,fiindca aceasta carte de rezidenta este un document inter, iar eu calatoresc in calitate de cetatea roman cu pasaport emis de autoritatile romane.
As vrea sa stiu daca este vreo lege in Romania care sa protejeze cetateanul roman in fata unei astfel de situatii.