avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Intrare in SUA cu pasaport maghiar
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Intrare in SUA cu pasaport maghiar

Buna ziua.Daca se poate, va rog sa ma lamuriti intr-o problema: o persoana care are 2 refuzuri de viza de la Ambasada Sua din Romania are nevoie de viza la intrarea in Sua cu un pasaport maghiar?Am inteles ca au fost si asemenea situatii in care au fost intorsi din aeroport pe motiv ca, au avut refuz de viza ca si cetateni romani, cu toate ca, respectivii isi pretindeau un drept de libera calatorie ca si cetateni maghiari,nu romani.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Tirlea Andrei , Consilier juridic 23:10, 24 Martie 2013
studiati situatia la ambasada SUA. aveti, in calitate de cetatean maghiar, Visa Waiver, dar precizez ca trebuie sa o solicitati, iar obtinerea vizei NU VA GARANTEAZA INTRAREA IN SUA, ci doar imbarcarea catre SUA. la frontiera va pot respinge, cu viza cu tot, fara obligatia de a va oferi o explicatie. va rog sa studiati suplimentar si sa luati sub beneficiu de inventar ce v-am spus, cu toate ca nu cred ca ma insel. am viza pe 10 ani si am calatorit in SUA (NY).
Dacă anterior v-a fost respins accesul in SUA, nu puteti folosi programul VisaWaiver. Oricum, puteti incerca (nu uitati de inregistrarea in ESTA cu 48 de ore inainte de imbarcare) si va incercati sansa acolo.

[ link extern ] /
Pentru americani, orice turist este un prezumtiv emigrant, iar serviciul lor de emigration te poate opri pe aeroport fara nici o explicatie si fara a tine cont de programul nu stiu care...si te poate expulza pe loc in tara de unde ai venit. O lipsa de respect fata de cetatenii europeni, un tratament diferentiat intre anumiti cetateni europeni...iar europenii continua programul de pupat in dos in ceea ce priveste relatiile cu aceasta federatie de state. Cand stau sa ma gandesc la principalul nostru partener...USA...:)))) imi vine sa mor de ras...nu avem pic de onoare sau demnitate...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cãlãtorie in america TutuTraian TutuTraian Buna ziua, Am si eu o întrebare, si anume: Am fost plecat doua luni in America (ca si turist) cu pasaport maghiar. Va rog frumos sa-mi spuneti dacă mai am ... (vezi toată discuția)
Date despre calatorie in australia TutuTraian TutuTraian Buna ziua, Avand in vedere ca cetatenii Maghiarii nu mai au nevoie de viza pentru a calatorii in Australia, la inceputul verii, m-am decis sa fac si eu toate ... (vezi toată discuția)
Calatorie in canada - procedura viza RODICASZANTO RODICASZANTO Buna ziua,asi avea nevoie de o informatie.Sunt cetatean maghiar si sunt rezident in Germania,in luna iulie fiul meu se casatoreste in Canada si am inteles ca ... (vezi toată discuția)