avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Date despre calatorie in Australia
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Date despre calatorie in Australia

Buna ziua,

Avand in vedere ca cetatenii Maghiarii nu mai au nevoie de viza pentru a calatorii in Australia, la inceputul verii, m-am decis sa fac si eu toate demersurile pentru a obtine cetatenia maghiara. Si, cu ajutorul Bunului D-zeu, am primit vestea ca luna viitoare trebuie sa merg sa-mi depun juramantul, pentru a deveni cetatean maghiar. Pe urma as vrea sa merg in vizita la matusa mea din Australia, dar am inteles ca desi nu mai am nevoie de viza, trebuie sa ma inregistrez Online. Va rog frumos sa-mi spuneti unde trebuie sa intru pentru a ma inregistra. Va multumesc frumos pentru amabilitate. Va doresc o zi buna.

Ultima modificare: Joi, 30 August 2012
Ares-3, moderator
Cel mai recent răspuns: TutuTraian , utilizator 17:09, 31 August 2012
Cititi discutia de la acest link:
www.avocatnet.ro/content/for...
Pentru început trebuie să știti că toate statele lumii, cu exceptia Noii Zeelande au nevoie sa se inregistreze pentru a intra in Australia (de curând) sau să obtina o viza.

Atât cetățenii români cât și cetățenii maghiari (la fel ca și toți cetățenii UE) se pot inregistra electronic (este tot un fel de viza) - (eVisitor (subclass 651) visa) pe site-ul: [ link extern ]

Practic, aplicând online (ca cetatean român sau maghiar, nu conteaza, sunt acelasi conditii) veti primi pe e-mail un raspuns oficial daca vi se aproba sau nu intrarea (în cazul cetățenilor UE se aproba întotdeauna).

Formularul de aplicatie poate fi gasit aici: [ link extern ]

In concluzie, cetatenia maghiara nu e cu nimic mai importanta când vine vorba de vizitarea Australiei.
Ultima modificare: Joi, 30 August 2012
Alexandru Munteanu, Avocat
Buna ziua,
Va multumesc frumos pentru informatie. Va rog frumos sa-mi spuneti daca, ca si cetatean maghiar si pentru Canada si America se procedeaza la fel? Trebuie sa ma inregistrez, sau pentru aceste doua tari nu este nevoie de inregistrare? Va multumesc pentru ajutor.
În cazul SUA, cetatenii maghiari sunt in programul Visa Waiver si pot vizita SUA pentru o perioada de maxim 90 de zile cu conditia de a se inregistra online in programul ESTA cu minim 48 ore inainte de ajungerea la un punct de intrare pe teritoriul american.

Inregistrarea se face aici: [ link extern ]

Pentru Canada, puteti vizita tara fara viza pentru maxim 6 luni/an si fara inregistrare prealabila.
Ultima modificare: Vineri, 31 August 2012
Alexandru Munteanu, Avocat
Va multumesc frumos pentru informatii. Va doresc weekend placut! Toate cele bune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avantajul de a fi si cetatean ungar constantinu constantinu In curand o sa primesc cetatenia maghiara am facut toate aceste demersuri pt a obtine pasaportul maghiar cu care am inteles ca nu ai nevoie de viza pt SUA ... (vezi toată discuția)
Calatorie in canada - procedura viza RODICASZANTO RODICASZANTO Buna ziua,asi avea nevoie de o informatie.Sunt cetatean maghiar si sunt rezident in Germania,in luna iulie fiul meu se casatoreste in Canada si am inteles ca ... (vezi toată discuția)
Intrare in sua cu pasaport maghiar raluca1979 raluca1979 Buna ziua.Daca se poate, va rog sa ma lamuriti intr-o problema: o persoana care are 2 refuzuri de viza de la Ambasada Sua din Romania are nevoie de viza la ... (vezi toată discuția)